Forside * Nyheder

Sony vil levere AI-chips til Raspberry Pi

-

Sony vil implementere sin Aitrios on-chip AI-billedsensorplatform i Raspberry Pi-kort

Raspberry Pi computermoduler kan i fremtiden blive endnu mere alsidige, med Sonys AI-baserede billedgenkendelse ombord.

Annonce:

Det er Sonys halvlederdivision som lige har annonceret en “strategisk investering” i Raspberry Pi, for at udbrede sin AI-teknologi til et større marked. Det skriver de i en udmelding.

Målet er at give Raspberry Pi-brugere over hele verden en udviklingsplatform for virksomhedens Aitrios edge computing (on-chip) AI-platform, som bruges til billedsensorfunktioner såsom ansigtsgenkendelse.

“Vi er meget glade for at samarbejde med Raspberry Pi Ltd. om at bringe vores Aitrios-platform – som understøtter udviklingen af unikke og forskelligartede løsninger ved hjælp af vores edge AI-enheder – ud til Raspberry Pi-bruger- og udviklersamfundet og give en unik udviklingsoplevelse”, fortæller Terushi Shimizu, præsident og CEO for Sony Semiconductor Solutions.

Raspberry Pi 4 og andre produkter fra firmaet tilbyder brugerne computerlignende ydeevne i et lille format. Den blev først udviklet som en uddannelsesplatform til at lære om robotteknologi, kodning og meget mere, men er blevet populær som en metode for programmører til at lave prototyper af IoT (Internet of Things) og andre enheder.

Integrationen af Sonys Aitrios kan gøre den endnu mere alsidig. I modsætning til cloud AI fungerer den direkte på chips (edge computing) for at reducere latenstid, og Sony har præsenteret systemet til brug i overvågning, sikkerhed og meget mere.

Eksempler kan være lagerovervågning og -bevaring, kundetælling, nummerpladegenkendelse og “detaljeret medarbejderanalyse”. Sony hævder, at det beskytter privatlivet ved at analysere data udelukkende på chippen og kun sende metadata til skyen.

Sony fortæller at de allerede har et langvarigt og værdsat strategisk partnerskab med Raspberry Pi. De har for nylig leveret billedchips med autofokusfunktion og hjulpet Raspberry Pi med at starte sin britiske produktionsfabrik i firmaets tidlige dage.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.