Forside * Nyheder

FBI advarer mod USB-opladning på offentlige steder

-
Det anbefales at medbringe egen oplader til stikkontakten istedet. Foto: Shutterstock.com

USAs nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti, FBI, advarer mod at bruge offentligt tilgængelige USB-opladere

FBI advarer nu om at man bør undgå at bruge offentligt tilgængelige USB-opladere. Dette fordi der er en risiko for at ondsindede kan misbruge dem til at inficere en telefon eller tablet med malware.

“Undgå at bruge gratis opladningsstationer i lufthavne, hoteller eller indkøbscentre. Ondsindede har fundet ud af, hvordan de kan bruge offentlige USB-porte til at indføre malware og overvågningssoftware på enheder. Medbring din egen oplader og USB-ledning, og brug i stedet en stikkontakt”, fortæller FBI Denver på Twitter.

Annonce:

Ifølge den amerikanske “kommunikations- og sikkerheds-styrelse”, FCC, så kaldes det Juice Jacking.

FCC skriver at eksperter i cybersikkerhed advarer om, at ondsindede aktører kan indlæse malware på offentlige USB-opladningsstationer for at få adgang til elektroniske enheder, mens de oplades.

Malware, der installeres via en beskadiget USB-port, kan låse en enhed eller eksportere personlige data og adgangskoder direkte til gerningsmanden. Kriminelle kan derefter bruge disse oplysninger til at få adgang til onlinekonti eller sælge dem til andre ondsindede aktører.

Der kan også være efterladt et opladekabel i USB-porten, hvor det er selve kablet som indeholder malware og udgør en risiko. Ifølge FCC er der endda blevet rapporteret i USA om inficerede kabler, som er blevet givet væk som reklamegaver.

 

Tips

Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at undgå at blive offer for juice jacking:

  • Undgå at bruge en offentlig USB-opladningsstation. Brug i stedet en stikkontakt på vekselstrøm.
  • Medbring vekselstrøms- og bilopladere samt dine egne USB-kabler med dig, når du rejser.
  • Medbring en bærbar oplader eller et eksternt batteri.
  • Hvis du tilslutter din enhed til en USB-port, og der vises en prompt, hvor du bliver bedt om at vælge “deling af data” eller “kun opladning”, skal du altid vælge “kun opladning”.

Man kan også få USB-kabler som kun overfører strøm og ikke data. De kabler kan kun bruges til opladning, og uden data kan man trygt bruge dem til USB-opladning på offentligt tilgængelige steder.

Hold dig til at bruge mærkevare-kabler fra en kendt og troværdig leverandør.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.