Forside * Featured

Apple og Google står i spidsen for et initiativ til håndtering af uønsket sporing

-

Apple og Google har sammen fremsat et forslag til en branche-specifikation, der kan bekæmpe uønsket overvågning ved hjælp af Bluetooth-location-tracking enheder.

Apple og Google har i dag indsendt et forslag til en branchespecifikation, der skal bekæmpe uønsket sporing ved hjælp af Bluetooth-placeringssporingsenheder. Disse anordninger kan hjælpe brugerne med at finde deres personlige genstande, men de kan også misbruges til at spore enkeltpersoner. Forslaget til specifikationen, som er den første af sin art, vil gøre det muligt at gøre Bluetooth-placeringssporingsenheder kompatible med registrering af uautoriseret sporing og advarsler på tværs af iOS- og Android-platforme.

Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security og Pebblebee har støttet udkastet til specifikationen, som indeholder bedste praksis og instruktioner til producenterne, hvis de vælger at indbygge disse funktioner i deres produkter.

Annonce:

Læs også: Politiet i New York anbefaler at man installerer Apple Airtags i sin bil

Apple har udviklet AirTag og Find My Network med et sæt proaktive funktioner, der forhindrer uønsket sporing, og de fortsætter med at forbedre teknologien. Dette samarbejde mellem Apple og Google og deres fælles indsats vil gøre det muligt at bekæmpe uønsket sporing på tværs af iOS og Android.

 

Specifikationen er blevet indsendt som et Internet-udkast via Internet Engineering Task Force (IETF), en førende organisation for udvikling af standarder. Interesserede parter opfordres til at gennemgå og kommentere den i løbet af de næste tre måneder. Efter kommentarperioden vil Apple og Google samarbejde om at behandle feedback og vil inden udgangen af 2023 frigive en produktionsimplementering af specifikationen for uønskede sporingsadvarsler, som derefter vil blive understøttet i fremtidige versioner af iOS og Android.

Dette samarbejde og de deraf følgende standarder er et vigtigt skridt fremad for at bekæmpe uønsket sporing og misbrug af Bluetooth-sporingsenheder. Erica Olsen, senior director for Safety Net Project hos National Network to End Domestic Violence, udtalte, at disse nye standarder vil minimere mulighederne for misbrug af teknologien og mindske byrden for overlevende af uønsket sporing.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.