Forside * Nyheder

HUSK AT: S!renen lyder i dag kl. 12:00

-

Husk at det er i dag kl. 12.00 at du kan forvente at din telefon begynder at hyle som en sirene. Det er den årlige sireneøvelse der ligger bag.

Den første onsdag i maj klokken 12.00 lød der tidligere en uhyggelig lyd af sirener over hele Danmark. I dag er det dog begrænset til kun den første onsdag i maj, hvor det er tid til at teste Danmarks varslingssystem. Men i år er det ikke kun de fysiske sirener, der testes, men også det nye mobile varslingssystem kaldet ‘Sirenen’ (eller S!renen).

Klokken 12.00 vil alle, der har en nyere mobiltelefon på 4G eller 5G-netværket, modtage en test-advarsel på deres telefon. Samtidig vil de fysiske varslingsirener lyde fra hustage over hele landet.

Annonce:

Formålet med at teste Sirenen er at sikre, at så mange danskere som muligt kender til systemet og er trygge ved det. Derudover skal testen også sikre, at teknikken fungerer, som den skal.

 

Det nye mobile varslingssystem er en intens, høj tone med enkelte korte pauser, der fortsætter indtil den slås fra ved at trykke på beskeden på telefonen. Advarslen vil indeholde følgende tekst: “Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet tester lige nu S!RENEN, Danmarks nye varslingssystem. I en akut situation fortæller S!RENEN dig, hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre. Dette er en test. Du skal ikke foretage dig noget.”

Hvis man ønsker at læse mere om systemet og hvordan man skal forholde sig, skulle man engang få en besked derfra, kan man besøge Sirenens hjemmeside på sirenen.dk. Her kan man også tjekke, om ens telefon understøtter cell broadcasting-teknologien, som benyttes.

Det nye mobile varslingssystem vil kunne informere danskerne om akutte situationer og fortælle, hvad der sker, hvor det sker, og hvad man skal gøre. Systemet vil derfor kunne være med til at redde liv i tilfælde af en katastrofe.

Det er vigtigt, at så mange danskere som muligt kender til og er trygge ved Sirenen, da systemet kan være med til at redde liv. Derfor er det godt, at der hvert år testes, om systemet fungerer, som det skal.

Du kan læse mere om S!renen her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.