Forside * Nyheder

LEGO hylder Pac-Man med arkademaskine-sæt

-
(Foto: LEGO)

Det er 43 år siden, en fokusgruppe mødte Pac-Man første gang, og det fejrer LEGO nu med 2.650 klodser.

LEGO er tilsyneladende udmærket klar over, at mange af firmaets voksen-fans også er retro-gamere, formentlig fordi de voksede op i en bestemt tidsperiode. Sidste sommer udgav de således en hyldest til den klassiske Atari VCS/2600-konsol, da Atari-brandet fyldte 50.

Nu er klodskongerne fra Billund så klar igen, denne gang med en LEGO-hyldest til selveste Pac-Man. I går var det nemlig 43 år siden, at firmaet, der i dag hedder Bandai Namco, introducerede udefrakommende personer til Pac-Man for første gang. Det skete ved en fokusgruppe-undersøgelse 22. maj 1980. Fem uger senere blev spillet sendt på gaden i Japan…og resten er historie.

Annonce:

Spillet er blevet betegnet som det mest populære arkade-spil nogensinde. I 1987 var der stillet 293,822 Pac-Man-arkademaskiner op rundt om i verden. Til trods for, at der var masser af konkurrence på det tidspunkt, var det stadig det højeste antal af en enkelt maskine. Og så er relaterede spil som f.eks. ’Ms. Pac-Man’ ikke engang talt med.

Siden gik det som bekendt ned ad bakke for arkademaskine-markedet, men spillene levede videre på konsoller og computere. Det gjaldt også Pac-Man, der allerede et par år efter lanceringen som arkadespil dukkede op på Game & Watch-spil, armbåndsure, hjemmecomputere og konsoller.

Mekanisk arkademaskine

Figurens popularitet lever videre, og af samme grund har LEGO altså lavet en hyldest til spillet i form af et 32cm højt arkademaskine-sæt med 2.650 klodser, som en del af serien LEGO Icons. Du kan ikke rent faktisk spille på arkademaskinen, når du har samlet den, men et drejehåndtag på siden lader dig i det mindste flytte rundt på Pac-Man og spøgelserne i spillet mekanisk.

Som du kan se på billedet er der et helt designmæssigt korrekt joystick indbygget i LEGO-modellen, og møntindkast-modulet lyser endda op, helt som i gamle dage. Det ville næppe overraske, om den detalje er blevet til på opfordring af LEGO-medarbejdere, der brugte lidt for lang tid med møntraslende lommer på lokale grillbarer i Billund i 1980’erne.

Inde i kabinettet gemmer der sig en LEGO-figur, der spiller på en mindre version af arkademaskinen (Foto: LEGO).

En anden sjov detalje er, at der følger en lille version af spillet med i pakken. Den passer i størrelse med en LEGO-figur (der også følger med), så man kan lave en lille udstilling til sine børn, der viser, hvordan det var at spille arkademaskinespil i 80’erne. Den lille version hører til inde i kabinettet. Figurerne på toppen kan drejes, så spøgelserne ser ud som de gør, når Pac-Man har spist en power-pille.

Inspireret af LEGOs gule farve

Pac-Man-figuren er, som kendere af spilhistorien vil vide, baseret på en pizza med en manglende slice. Men hvad færre ved, er at den gule Pac-Man-farve repræsenterer en forbindelse til LEGO, der blev etableret før spillet endda blev sendt på gaden. Ifølge en pressemeddelelse fortæller Pac-Mans ”far”, spildesigneren Toru Iwatani, at den gule farve blev valgt på grund ”den ikoniske gule farve” man kunne finde visse LEGO-klodser i.

(Foto: LEGO)

Aadil Tayouga fra Bandai Namco uddyber, at det var den gule nuance, LEGO brugte generelt i den periode, der inspirerede farvevalget, og at det gør samarbejdet om det nye sæt ”endnu mere naturligt”. Tayouga lægger også vægt på de fælles værdier om kvalitet og sjov, som Bandai Namco og LEGO deler.

Sættet bliver tilgængeligt for medlemmer af LEGO VIP-klubben 1. juni, mens alle andre må vente til 4. juni. Den europæiske pris er sat til 269,99 Euro, eller lige omkring 2.000 kroner. Sættet kan købes på LEGOs hjemmeside eller i LEGOs flagskibsbutikker.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.