Forside * Featured

TEST: DJI Mini 2 SE – En drone du altid kan have med i baglommen.

-

Er du på jagt efter en ultra lille drone til at tage lidt billeder og videoer når du er på farten, så har vi testet DJI Mini 2 SE, der er så lille, at den kan ligge i handskerummet i de fleste biler.

For ikke så længe siden kom DJI med en ny generation af deres Mini serie. Den hedder Mini 2 SE, og for 3.800,- DKK kan man blive flyvende med deres Fly More Combo sæt, der indeholder alt, hvad der skal til for at komme i gang. Vi har testet DJI Mini 2 SE og her er hvad vi synes.

 

Annonce:

Udpakning og installation

DJI Mini 2 SE Combo kommer i en lille kasse, der udover selve dronen indeholder en controller, tre batterier og en USB-C oplader til tre batterier samt kabler til at forbinde til både controller og batterioplader, men selve 230V opladeren skal du selv have.

Jeg er imponeret over hvor kompakt DJI Mini 2 SE kan pakkes ned om sig selv, og hvor let den er at pakke ud og komme igang med.

 

DJI Mini 2 SE fylder ikke meget når den er foldet sammen.

Det som tog længst tid var at lade batterierne op. Det tager lige omkring en time at lade et batteri op til 30. min. flyvning, og da der var tre med, så var det godt at det første jeg gjorde da jeg pakkede ud var at smide controller og dronebatterier i opladeren.

Så skal der installeres en DJI App på din smartphone (Android eller iPhone), hvor du skal registrere din drone, og så er du ellers klar til at flyve.

 

Controlleren til DJI Mini 2 SE

DJI Mini 2 SE vejer lige under 249 gram, og måler sammenfoldet 138×81×58 mm (L x B x H) og når den er foldet ud måler den 245×289×56 mm (L x B x H).

Kameraet på DJI Mini 2 SE kommer med 1/2.3”CMOS, der kam optage 2.7K/30p mp4 video og tage 12MP foto både i jpg og RAW. Hvis du vil have 4K, skal du op i en større model, og så begynder de også at koste flere penge.

For at gemme billeder og videoer i den fulde kvalitet skal du have et MicroSD kort, og der understøtter DJI Mini 2 SE MicroSD op til 256GB lagerplads.

 

 

Du bruger din smartphone som monitor når du flyver

DJI App bruges også som monitor når du flyver

Ligesom på andre mindre DJI droner får du ikke en controller med skærm med. Der skal du bruge enten din smartphone eller en tablet, som du tilslutter via USB, eller købe en anden DJI controller med indbygget skærm. Og her er den controller der følger med DJI Mini 2 SE genial. Den har indbygget stativ, der kan holde både iPhone og Android telefoner uanset størrelse, og så har du altid det hele ved hånden. Oven i det kan controlleren så oplade din smartphone, mens du bruger den.

Stativet har yderligere den fordel at være antenne, så du får helt op til 10 km. rækkevidde. Det er dog en ting jeg ikke testede på grund af de danske droneregler, og fordi det ikke giver mening at flyve så langt væk.

En fed ting ved DJI’s app sammen med DJI Mini 2 SE er at den har en masse intelligente modes du kan bruge, og oven i det så har den indbygget “No Fly Zones” så du ikke kommer til at flyve for tæt på lufthavne og andre områder du ikke må være i.

Du har også forskellige kameramodes, hvor du kan tage billeder, panorama og også lave spheres, hvor du skaber et 360 graderes perspektiv. Men en vigtig ting altid er huske er at overholde de danske droneregler. De er simple, og lette at huske.

 • Læs dronens brugermanual
 • Tegn en droneforsikring (BEMÆRK: At DJI Mini 2 SE er så let at den ikke kræver forsikring)
 • Tag det korrekte dronecertifikat (BEMÆRK: At DJI Mini 2 SE er så let at den ikke kræver certifikat)
 • Max. højde: 120 meter over jordniveau
 • Hold sikkerhedsafstand på 1:1 af flyvehøjden (50 m højde=50 m afstand)
 • Flyv aldrig udenfor synsvidde
 • Flyv ikke over mennesker eller forsamlinger af mennesker
 • Orienter dig om, hvor du må flyve og ikke må flyve på www.dronezoner.dk
 • Flyv ikke over offentlige veje, hvor hastighedsgrænsen er over 70 km/t.
 • Du skal have lov til at flyve over folks private grund, hvis den er omkranset af hegn, hæk og mur
 • Hvis der ikke er hegn, hæk eller mur, må du ikke flyve tættere på bygninger end 2,5 meter

Du kan læse meget mere på www.droneregler.dk

 

Hvor svær er den at flyve ?

Hvis der er en ting som DJI er gode til, så er det at lave droner der ikke alene er lette at flyve, men også lette at komme i gang med med. Start altid din droneflyvning som ny i en park eller en mark hvor der er langt til træer og buske, så du kan lave alle de små fejl som man kan komme til at lave, men du skal ikke være bange, for DJI Mini 2 SE flyver ganske let. Desværre har den ikke mange af de sensorer som større droner fra DJI har, så den stopper selv hvis der er et træ eller en anden forhindring foran den.

 

DJI har i deres app lavet et “Sådan kommer du i gang” kursus, og det tager ca. 10-15 min. så har du lært om både hvordan du betjener dronen og hvordan du får den til at autolande der hvor den lettede fra. Det er altid lettest at lette fra et glat underlag, så græs er ikke det fedeste fordi dronen er så lille, med mindre du er en af dem der klipper din plæne som en golf green.

Du kan flyve i almindelig og sportsmode, der giver dig forskellige hastigheder, og jeg vil klart anbefale at man starter med den langtsomme.

DJI Mini 2 SE bruger GPS, og de indbyggede antenner i dronen er lynhurtige til at forbinde og finde din position. Det gør også at du kan bruge DJI’s avancerede “Retur hjem” funktion, der gør at har du mistet din drone af syne (hvilket du ikke må), så kan du trykke “Return to Home” i app’en og så vender dronen selv tilbage til det sted den lettede fra. Det er en smart og brugbar funktion.

Men for at gøre en lang historie kort. DJI Mini 2 SE er ultralet både at bære og flyve. Og efter kort tid så flyver du den som om du ikke havde lavet andet hele dit liv. Den har 3 modes

 

Den medfølgende USB-C oplader til 3 batterier

Ca. 30 min. i luften, og tre batterier med i pakken

Du får i Fly More Combo 3 2.250 mAh batterier med, og det giver op til 1,5 timers samlet flyvetid. DJI skriver selv at du har op til 36 minutters flyvetid på en opladning, men de tests jeg lavede gav lige omkring 30 min. per batteri, og da du har omkring 4 timer på controlleren, så får du rigeligt med tid i luften. Det er de færreste der orker at flyve mere end omkring en times tid før de gerne vil videre med andre ting, så med de tre batterier du får med er du rigeligt dækket ind. Et godt tip er at sørge for at toppe dem op ca. hver 3-4 måned, hvis du ikke flyver så ofte. Det er trist at have lyst til at flyve, og så komme i tanke om at batterierne måske ikke er på 100% mere.

 

Kamera og video er OK til prisen

DJI Mini 2 SE kommer med et lille kamera, der kan optage op til 2,7K/30p-video i mp4-format, og tage billeder med 12 megapixel i enten jpg eller raw. Kameraet er monteret på en gimbal, der gør at video bliver utroligt roligt at se på, og videoen kan sagtens bruges til at vise sit sommerhus eller sin sommerferie frem. Personligt lod jeg den blive på 1080p når jeg optog.

Kameraet tilbyder op til 4X digitalt zoom, men personligt synes jeg det er bedre at flyve tættere på motivet og få det fulde motiv der end at begynde at ødelægge kvaliteten med digitalt zoom.

 

Billederne gemmes som sagt på et MicroSD som du selv skal købe, og der kan sendes en lille kopi over til din smartphone mens den flyver. Nedenfor er et lille galleri taget med DJI Mini 2 SE.

 

Konklusion – Virkelig en fed mini-drone at have med på farten

DJI Mini 2 SE er en genial drone for dem der gerne vil i gang med at flyve uden det koster en herregård, og det gør DJI Mini 2 SE ikke. Du kan købe dronen med ét batteri alene, og det koster lige under 3.000,- men jeg vil klart anbefale at man køber Fly More Combo kittet, hvor man får ekstra batterier, oplader og en lækker taske med.

Du skal ikke se DJI Mini 2 SE som en drone du kan bruge til at lave kommercielle videoer, men du kan sagtens lave fede videoer af landskaber og dig selv når du f.eks. cykler mountainbike, og til den pris får du masser af sjov i langt tid.

Vi kvitterer med en flot karakter som et godt køb hvis du bare vil have en lille drone du kan have med overalt, og ikke har brug for 4K video og billeder i endnu højere opløsning.

Pris og levering

DJI Mini 2 SE Fly More Combo kan købes allerede nu, og koster 3.890,- DKK. Du kan se bedste dagspris her.

Specifikationer

 • Vægt: 249 g.
 • 2,7K/30fps video.
 • 4x digital zoom.
 • 10 km videotransmission.
 • 31 min Max flyvetid.
 • Stabil svævende.
 • Vend tilbage til Hjemmet.
 • Begynderguide.

DJI Mini 2 SE

9
Batteritid 8.0
Kamera & Video 8.0
Flyveevner 10.0
App 10.0

Plus

 • Gode billeder og video
 • Super let at flyve
 • Let at have med
 • Lang rækkevidde

Minus

 • Savner kollitionssensorer
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.