Forside Nyheder

Neuralink N1 godkendt til eksperimenter på mennesker

-
Sådan så Neuralink-interfacet ud, da det først blev præsenteret for et par år siden (foto: Neuralink).

Elon Musks hjerne-interface kan nu indgå i de sidste kliniske tests i USA, efter Neuralink-holdet har svaret på alle de amerikanske myndigheders spørgsmål.

Det går op og ned og op for Elon Musk i disse dage. Forleden blev 100 GB materiale lækket fra Tesla, blandt andet  indeholdende tusindvis af tidligere hemmeligholdte klager fra bilejerne. Men der er til gengæld også godt nyt for Musk.

Hans hjerne-interface, Neuralink N1, er nemlig blevet godkendt af de amerikanske myndigheder til at påbegynde eksperimenter med at implantere interfacet i rigtige menneskehjerner. Det skriver firmaet bag på Twitter.

Annonce:

Det betyder, at Neuralink-interfacet nu kan påbegynde de såkaldte kliniske tests, hvilket er det sidste store skridt, før interfacet kan begynde at blive brugt til medicinske behandlinger. Det var ellers lige præcis myndighedernes godkendelse, der for nylig fik hele projektets fremtid til at ser sort ud.

Tilbage i marts satte den amerikanske myndighed, der administrerer medicinske behandlinger, Food and Drug Administration (FDA), en stopper for videre tests med Neuralink N1. Der var simpelthen for mange spørgsmål, som firmaet endnu ikke kunne svare på.

Hul i hovedet

Det ser dog imidlertid ud som om, Neuralink netop har givet tilfredsstillende svar på disse spørgsmål i løbet af de sidste måneder. Firmaet skriver, at godkendelsen er faldet på plads ”gennem et tæt samarbejde mellem Neuralink-holdet og FDA”. FDA har dog ikke officielt bekræftet godkendelsen endnu.

Hvis du har en ubændig lyst til at forvandle dig til en cyborg, må du jo vente lidt endnu. For det første er Neuralink jo altså kun godkendt I USA, og skal for eksempel igennem EU’s tilsvarende system først. Derudover skriver firmaet, at der endnu ikke er i gang med at rekruttere menneskelige forsøgskaniner til de kliniske tests, men at denne del af processen formentlig starter snart.

Neuralink-interfacet kobles op på hjernen ved at et lille modul med 1024 elektroder indsættes gennem et hul, der bores i kraniet. I forhold til at der er tale om et hul i hovedet, er det ikke et lille hul der skal bores. Det er lidt mere end 2 cm i diameter.

Når først interfacet er indsat, graver elektroderne sig ind i hjernemassen og begynder at arbejde med hjernecellerne. Et batteri i modulet kan lades op trådløst udefra. Idéen er først og fremmest at hjælpe folk med psykiske problemer hjerneskader, men på sigt vil man også kunne bruge Neuralink til f.eks. at styre computere, elektronisk udstyr og intelligente proteser med hjernen.

Annonce:
Forrige artikelTesla Files: Tusindvis af hemmeligholdte klager over Autopilot afsløret
Næste artikelHer er betingelserne for deling af Netflix
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.