Forside * Featured

Spotify HiFi: Er det nu, den kommer?

-

Bloomberg mener at vide, at streamingtjenesten langt om længe vil annoncere streaming i højere lydkvalitet senere i år – formentlig sammen med udvidet adgang til e-bøger.

Det er nu over 6 år siden, at vi første gang skrev om at Spotify var begyndt at teste en løsning i højere lydkvalitet med navnet Spotify Hi-Fi. Dengang var der tale om en lille, udvalgt skare, der fik lov at prøve abonnementet af.

Siden gik rygterne over flere år, indtil Spotify endelig annoncerede sit svar på de tilbud om lossless- og hi-res-musik, konkurrenter som Deezer, TIDAL og Apple Music enten allerede havde lanceret eller var på vej med.

Annonce:

Det var i 2021, og kom som en sjælden god nyhed under pandemien, helt i tråd med, hvordan brugerne skruede op for deres streaming-forbrug under diverse lockdowns verden over. Men så blev der stille omkring Spotify HiFi, som tjenesten nu hed – uden bindestreg.

Faktisk blev der så stille, og i så lang tid, at folk begyndte at undre sig. Adspurgt svarede Spotify-officials op til flere gange, at markedet havde ændret sig, og at de var nødt til at reagere på dette. Tjenestens konkurrenter fra tech-giganter som Apple og Amazon havde rullet lossless-lytning ind i standardprisen for et abonnement, så Spotify havde åbenbart behov for en tænkepause.

Separat abonnement modsat konkurrenternes

Tænkepausen ser imidlertid ud til at være overstået. Efter i månedsvis ikke at have villet sætte dato på den lovede tjeneste, skriver Bloomberg dog nu, at Spotify forventer en egentlig lancering af Spotify HiFi (der angiveligt kaldes ”Supremium” internt i Spotify) senere i år.

Hvor de førnævnte konkurrenter Apple og Amazon har hævet standardprisen på et abonnement mange steder i verden, har Spotify valgt at holde prisen for at sikre sig at deres brugertilgang fortsatte. Det sagde Spotifys stifter og CEO, Daniel Ek, hvad en regnskabsfremlæggelse for nylig.

Modsat konkurrenterne vil man skulle betale ekstra for den bedre lydkvalitet hos Spotify, netop så standardprisen kan holdes nede. Spotify håber ifølge Bloomberg at det vil tilfredsstille de investorer, der vil have tjenesten til at hæve abonnementspriserne.

Samtidig vil det naturligvis øge omsætningen, hvilket Spotify også håber vil lukke munden på de investorer, der er utilfredse med den nuværende prisstrategi. For at konkurrere på mere end blot prisen vil Spotify angiveligt gøre e-bøger til en større del af standardabonnementet, i de lande, hvor de er tilgængelige.

Hvor man lige nu skal købe e-bøger som separate transaktioner på Spotify, vil man muligvis fremover få et antal bøger eller gratis ebogs-lyttetimer med oven i hatten på et standardabonnement. Bloombergs kilder er usikre på dette, så det er formentlig stadig under planlægning.

Der er ingen meldinger om en konkret lanceringsdato eller hvad, Spotify HiFi kommer til at koste.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.