Forside * Featured

Tesla-hacker finder selvkørende ’Elon Mode’

-
(Foto: @Greentheonly)

Der er ingen af de sædvanlige restriktioner på Level 5-kørsel, hvis man kan finde ud af at hacke sin Tesla og slå Elon Mode til.

Det er lidt af en offentlig hemmelighed, at Elon Musk for alvor begyndte at interessere sig for såvel selvkørende teknologi som Hyperloop-konceptet, fordi han boede i Los Angeles og ofte var nødt til enten at køre eller flyve op til Silicon Valley syd for San Francisco, hvor mange af hans forretningsinteresser holdt til.

Således var Hyperloop-idéen oprindeligt tiltænkt strækningen mellem Los Angeles og San Francisco langs motorvej I-5 i Californien, der forbinder de to byer, og mon ikke Musk har fået mange ideer til Teslas selvkørende teknologi, mens han sad bag rattet de fem en halv time det tager at køre den samme tur?

Annonce:

Musk har siden fået permanent postadresse i Texas, blandt andet af skatteårsager, men han observeres alligevel tit i enten San Francisco-området eller Los Angeles, hvor flere af hans børn bor. Han kunne med andre ord stadig godt bruge en selvkørende Tesla i Californien, når han er der.

Det kan muligvis forklare, hvorfor Tesla-hackeren, der kalder sig @Greentheonly på Twitter, nu er lykkedes med at finde en næsten helt restriktionsfri version af Teslas selvkørende Teknologi FSD (Full Self-Driving). Og den hedder naturligvis ’Elon Mode’. @Greentheonly har endda lagt video op fra en af sine ture.

Fjerner næsten alle begrænsninger

Hvis man kan finde ud af at aktivere denne gemte tilstand, kan man altså gøre sin Tesla helt selvkørende, forudsat at man har betalt for FSD-pakken og dermed har teknologien er indbygget i bilen allerede.

Som min gode kollega og hifi-guru Morten Stjernholm har gjorde opmærksom på i en kommentar til en anden artikel, så er det ikke nogen hemmelighed, at Tesla allerede har denne teknologi tilgængelig. Den er bare ikke lovlig at bruge ret mange steder i verden endnu og derfor begrænset teknologisk.

Med Elon Mode kan Tesla-ejere med en FSD-bestykket Tesla altså (i teorien) opgradere den til en level 5-selvkørende bil uden restriktioner. Som det er nu de fleste steder i verden, skal chaufføren holde hænderne på rattet under brug af for eksempel Teslas Autopilot eller en betaudgave af FSD.

Visse Teslaer med kamera i kabinen kan også tjekke, om chaufføren holder øjnene på vejen. Alle disse restriktioner er imidlertid fjernet i Elon Mode. Den eneste restriktion ifølge @Greentheonly er at hastigheder over 85 miles i timen (136 km/t) aktiverer Autopilot, inklusive de restriktioner, der hører til.

@Greentheonly har kørt næsten 1000 kilometer med Elon Mode, men skriver selv at den pågældende Tesla er en af Teslas egne. Derudover ved vi ikke, om der er tale om en ældre model, der stadig har den radar indbygget, som Tesla er oprindeligt brugte til deres selvkørende teknologi. Denne er siden blevet fjernet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.