Forside * Featured

Din næste app-butik kan hedde Facebook

-
(Foto: Joshua Hoehne/Unsplash)

En ny slags reklame på Facebook vil i fremtiden lade dig gå udenom App Store og Play Store, og i stedet installere en app direkte.

Den tid, hvor App Store og Play Store er de eneste steder, du kan downloade apps til din smartphone eller tablet er snart ovre. Det har EU samt retssager i USA sørget for, som vi har skrevet om adskillige gange i løbet af de seneste par år.

Men hvis Apple og Google mister deres monopoler på app downloads på Android og iOS, hvilke andre steder kan man så gå hen for at købe og hente apps? Hvis det står til Mark Zuckerberg og hans hold, så bliver et af stederne Facebook.

Annonce:

Facebook bruges allerede dagligt af en meget stor del af den danske befolkning, så det vil næppe kræve en stor omvæltning at begynde at hente apps på denne platform. Og måden, det skal foregå på kan endda blive endnu mere direkte.

Ifølge The Verge pusler Meta med en type Facebook-annonce, der giver dig mulighed for at downloade en app direkte ved at klikke på annoncen. Hvis du for eksempel ser en reklame for et spil eller en ny kalender-app i dit Facebook-feed skal du blot klikke én gang for at starte installationen af appen.

Mere konkurrence

Idéen er helt at gå udenom app-butikker såsom Apples, der kræver 30% i kommission, når en appudvikler sælger en app der. Facebook vil givetvis også kræve penge for at distribuere apps, men det ser umiddelbart ud som om, firmaets kommission bliver rullet ind i den pris, app-udvikleren har betalt for annoncen.

Projektet skulle angiveligt starte senere i år som en pilottest blandt ”en håndfuld” Android-udviklere og deres apps. Hvad der måske er mere interessant for Recordere-læserne er at Meta for en gangs skyld ikke starter projektet op hjemme i Silicon Valley, men derimod i EU.

Til foråret træder den nye Digital Markets Act-lovpakke nemlig i kraft i EU, og med denne tvinges både Apple og Google til at åbne deres platforme for alternative app-butikker. Meta og Facebook forsøger dermed at komme lovpakken i forkøbet, og når det begynder med Android, er det fordi det er allerede er muligt at sideloade apps på denne platform.

I en udmelding til The Verge bekræftes planerne af en talsperson fra Meta, der siger at initiativet vil skabe større konkurrence, når det gælder distribution af apps: ”Udviklerne fortjener at have flere muligheder for at få deres apps nemt og hurtigt ud til brugerne, der gerne vil have dem.”

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.