Forside * Nyheder

Musks AI-firma skal finde svar på livet, universet og alt det der

-
(Foto: AI-genereret med DreamStudio/Stability.ai)

X.AI er officielt i luften, og ifølge Musk selv skal teknologien finde ud af, hvad virkeligheden og universet er for nogle størrelser.

Som om han ikke har nok at lave, har Elon Musk nu officielt startet det kunstig intelligens-firma, som han har barslet med uofficielt i et stykke tid. Vi fik allerede i marts en idé om hvad projektet kom til at hedde.

Dengang var der nemlig nogle årvågne journalister, der konstaterede, at han havde registreret domænet X.AI. Og det er lige præcis, hvad Musk har valgt at kalde sit AI-firma. Dermed følger han tilsyneladende en plan, der startede helt tilbage før han blev rig på PayPal.

Annonce:

Et stykke tid efter Musks ven Peter Thiel havde lanceret PayPal under sit firma Confinity, fusionerede PayPal med Musks finansprojekt X.com i 2000. Siden har X’et tilsyneladende konstant spøgt i Elon Musks baghovede. Der er for eksempel en grund til, at hans kommercielle rum-virksomhed hedder SpaceX.

Da Musk købte Twitter, begyndte han således at tale om, hvordan tjenesten skulle rulles ind i en ”app, der kan det hele” ifølge Insider. Denne app skulle også blot hedde X. I marts registrerede Musk så holdingselskabet X Corp, som nu teknisk set ejer Twitter, og også skal være hjemsted for X-app’en, hvis den bliver til noget.

Hvad er virkeligheden?

Ifølge Ars Technica er X.AI dog et separat firma fra X Corp, men Musk vel tilsyneladende forsøger at skabe synergieffekter mellem X.AI og sine andre firmaer, for eksempel Tesla og Twitter. Det kunne for eksempel være ved at styrke AI-teknologien, der er med til at gøre Tesla’er selvkørende. Der er også en del muligheder på Twitter, der lige nu oplever en drastisk brugerflugt ifølge Cloudflares topchef, Matthew Prince…der skrev det på Twitter.

Derudover har Musk som altid store ambitioner for sit nystartede firma. I forbindelse med den officielle lancering onsdag forklarede Musk, at hans plan var at bygge en kunstig intelligens, hvis formål ifølge websiten er intet mindre end at finde ”universets sande natur”. På Twitter skriver Elon Musk derudover, at X.AI skal forsøge at ”forstå virkeligheden”.

For at opnå dette har Musk været på strandhugst i nogle af verdens mest fremmelige AI-virksomheder. To tidligere AI-forskere fra Googles DeepMind er på listen over ansatte, og det samme er en enkelt tidligere Google Research-medarbejder. Dan Hendrycks fra Center for AI Safety skal rådgive firmaet i forhold til sikkerhed og etik.

Sidstnævnte var dem, der tidligere i år startede en underskriftsindsamling blandt forskere og folk fra AI-industrien, der udtrykte bekymring for, at AI’er en dag kunne udrydde menneskeheden. Elon Musk var ikke medunderskriver, men det var han til gengæld på en tidligere underskriftindsamling, der plæderede for en seks måneders pause i AI-udviklingen.

X.AI bliver for alvor skudt af ved en Twitter Spaces-event på fredag, hvor offentligheden kan stille spørgsmål om projektet. Det står ikke helt klart, om Musk vil være til stede, men hvis han kommer, er det nok en dårlig idé at nævne Mark Zuckerberg.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.