Forside * Featured

TEST: OnePlus 81 Pro – Trådløst og mekanisk tastatur for feinschmeckere

-

Er du til mekaniske tastaturer har OnePlus sammen med Keychron, der er en førende producent af mekaniske keyboard.

I Februar annoncerede OnePlus deres første PC tilbehør, og det var det mekaniske tastatur OnePlus 81 Pro, der er lavet i samarbejde med den populære producent af mekaniske tastaturer Keychron. Da jeg elsker tastaturer, og især gode mekaniske tastaturer, var jeg hurtigt til at takke ja til at teste det.

Og det skulle så være det første jeg skulle teste efter min ferie, og så er det jo dejligt at have noget at teste man ser frem til. Så leder du efter et trådløst bluetooth 5.1 baseret mekanisk tastatur til din Mac eller PC, så læs med her.

Annonce:

 

Udpakning og installation

Det første der overrasker er vægten på den kasse man modtager OnePlus 81 Pro tastaturet i. Jeg troede der var en tung billedbog med, men det er i virkeligheden tastaturet der vejer hele 1.84 kg., og det står bundsolidt på enhver flad overflade. På bagsiden af tastaturet finder man USB-C port til opladning og kablet brug, og så finder man knapper til at vælge mellem Bluetooth og kabel samt tænd og sluk.

 

Tastaturet er i sin grundmodel samme tastatur som Keychron Q1 Pro QMK/VIA, der koster ca. 1.350,- DKK (199 USD) uden moms og afgifter, men det har så fået “OnePlus look” ved at ESC tasten er et OnePlus Logo, og så er returknappen også OnePlus rød. Det samme er det medfølgende USB-C kabel der også har en USB-A til USB-C adapter med.

I toppen af højre hjørne er der en glas-knap, der kan styre lydstyrke, og resten kan man styre med VIA app der virker direkte fra en webbrowser. Bag på tastaturet er der en USB-C Port til opladning, eller kablet brug, ligesom der er en lille kontakt til tænd/sluk og en anden til at vælge Mac eller PC funktioner. Under tastaturet er et lille stativ, der gør du kan vælge hvor stejlt det skal stå på dit bord.

 

Tastaturet kommer i to farvekombinationer “Winter Bonfire” og “Summer Breeze”, og eneste forskel er om tasterne har et mørkere eller lysere udseende. Modellen vi testede var i “Summer Breeze”.

 

Det medfølgende værtøj og de ekstra knapper til Windows eller Mac.

Sammen med tastaturet får man Windows og Mac taster, så man kan vælge om der skal være Windows tast eller Opt / CMD taster. Der medfølger også et værktøj til at skifte tasterne ud. Desværre er der ikke danske Æ, Ø, Å taster med, og jeg har kigget på Keychron’s hjemmeside, og det virker ikke som om det er noget man umiddelbart kunne købe hos der heller.

Jeg prøvede at bruge værktøjet til at skifte mellem Mac og Windows taster, og tasterne gav let slip, og de nye var lettere at montere, og sad godt fast efter montage.

Under tastaturet er der LED dioder, som du kan sætte op som det passer dig, og jeg skal være ærlig – Jeg er ikke den store LED disco-lys fan, så jeg fik hurtigt sat det op til at køre én farve som passer mig bedre. Til gengæld kan du justere lysstyrken på tastaturet direkte på tastaturet, uden at skulle ind i VIA, og så er det jo lækkert med bagbelyste tastaturer.

Installationen er ganske simpel, man trykker FN + 1, og holder knappen nede i 4 sekunder, så går bluetooth delen i pair-mode. Og det virkede fint med både min Windows 11 og min MacOS maskiner.

 

VIA App som er webbaseret

Webbaseret opsætning af tastatur – Det er smart.

VIA er den teknologi som OnePlus bruger til at opsætte og styre OnePlus 81 Pro tastaturet. I det kan du sætte både taster, makroer og farvekombinationer op. Bemærk, at det kræver at du kører via USB-C kablet når du sætter det op.

Det er let at bruge, og det giver mulighed for at du kan sætte f.eks. makroer med funktioner du bruger meget direkte ind i tastaturet. Det er ikke noget man bare lige gør, men når man har lært det fungerer det rigtigt godt. Der er gode videoer på YouTube, hvis det er noget man vil arbejde med.

 

Et fedt tastatur, men jeg savner virkeligt danske / nordiske taster

Jeg er vild med tasterne på OnePlus 81 Pro, men jeg vil sige at det hurtigt bliver et stort savn, at der ikke er danske taster. Det er ikke så meget øæå, men mere placeringen af mange af de taster man har en tendens til at glemme hvor sidder som bliver generende, og det er i min optik nok til ikke at købe det.

Men ellers har jeg kun godt at sige om OnePlus 81 Pro. Hvis du kan leve med et engelsk tastatur, så får du et sindsygt lækkert mekanisk tastatur. Men vær opmærksom på, at du kan købe et tilsvarende tastatur fra Keychron til en lidt lavere pris, men stadig vil du skulle undvære de danske taster, og så også OnePlus taster samt den gennemsigtige volume tast.

Trykket og feedback når du bruger tasterne er lige efter min smag, og jeg håber det bliver muligt at købe danske taster via OnePlus eller Keychron.

Så hvis du er klar til at smide omkring 2.000 for et mekanisk tastatur uden danske taster, så er dette helt klart ikke et dårligt valg.

Pris og levering

OnePlus 81 Pro tastaturet kommer i to farverkombinmationer, “Winter Bonfire” og “Summer Breeze”, og prisen bliver:

  • “Winter Bonfire” : 1.899,-
  • “Summer Breeze” : 2.099,-
OnePlus 81 Pro - Mekanisk tastatur
Design
Tast kvalitet
Batteritid
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Lækkert design
Gode taster
Solidt bygget
Minus
Savner DK taster
4.6
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.