Forside * Nyheder

OPDATERET – Musk vs Zuck-kampen vil blive livestreamet på X

-
Lidt ønsketænkning fra redaktionen… (Illustration: AI-genereret med Imagine.AI/Wikimedia Commons)

…hvis altså cage match’en mellem de to tech-CEO’er bliver til noget. Musk melder sig klar og angiveligt gået i træning.

OPDATERING 7. AUGUST:

Mark Zuckerberg har nu også reageret på Musk’s seneste udmelding. Det skete på Metas X/Twitter-alternativ, Threads, hvor han bl.a. skriver, at han “ikke holder vejret” med hensyn til Musk’s deltagelse i en eventuel kamp. Zuck skriver endvidere, at han foreslog en dato for kampen, nemlig “d. 26. august, da han [Musk, red.] kom med sin første udfordring”. Men det reagerede Elon Musk ikke på.

Annonce:

Zuck spørger desuden, som et direkte svar på Musks påstand om at live-streame kampen på X, om ikke det var smartere at finde en “mere stabil” platform at streame kampen på.

Musk har også skrevet, at han muligvis skal igennem en større operation, før han kan gå ringen med Zuck. Han har en MRI-scanning i kalenderen, der skal afgøre, om han er fit for fight – bogstaveligt talt.

OPRINDELIG NYHED, 6. AUGUST:

Tilbage i juni skete der noget usædvanligt i tech-miljøet. To pragteksemplarer af arten ’tech bro’ på det allerhøjeste topniveau udfordrede hinanden til en kamp, der ikke skulle foregå med tastaturer bag en skærm, men fysisk, i en cage match. Altså i en kampsports-ring med et bur omkring.

De to tech bros er naturligvis Elon Musk og Mark Zuckerberg, der udfordrede hinanden på en måde, der så ud til at starte som en spøg fra Musk’s side på det, der dengang hed Twitter, og som Elon Musk nu har omdøbt til X.

Men Zuckerberg tog udfordringen op og skrev på Metas nye Twitter-lignende platform, Threads, at Musk bare skulle sende lokationen. Han var klar. Og så gik de sociale medier og tech-nyhedsmedierne ellers i selvsving over, hvad der kunne gå hen og blive årets begivenhed for tech-fans. Hvad enten man elsker eller hader de to tech bros.

Der har dog været stille omkring kampen i den sidste måneds tid, så mange har antaget, at den var løbet ud i sandet. Men nu har Elon Musk startet det hele op igen med en enkelt besked på X.

UFC-bagmand presser på

I sit X-indlæg skriver Musk, at ”kampen vil blive livestreamet på X” og vil være en velgørenheds-event, hvor pengene skal tilfalde amerikanske krigsveteraner. Platformen-der-tidligere-hed-Twitter har oplevet en ret stor brugerflugt, så Musk prøver lige nu at relancere X (Ex-Twitter) som en platform, der også har streaming video.

Således har den kontroversielle højrefløjs-kommentator Tucker Carlson flyttet sit show fra Fox News (hvor han blev fyret fra) over på X, og der er en del andre streaming-aktiviteter i gang der. Apropos ting, der er i gang, så skriver The Verge, at Elon Musk er gået i træning sammen med MIT-forskeren Lex Fridman (hvilket formentlig ikke gav ret meget), men også med UFC-mesteren George St-Pierre.

Det sidste har nok hjulpet Musk lidt mere. UFC-bagmanden Dana White arbejder tilsyneladende bag kulisserne på at få de to herrer op på kanvassen, og vil formentlig også gerne sikre sig TV-rettighederne til kampen. Endelig er det da også tvivlsomt, om Zuckerberg vil lade Musk få rettighederne til streaming på sociale platforme alene, eftersom både Facebook og Instagram understøtter video-livestreaming.

Om Zuckerberg melder sig klar igen, vil tiden vise. Reuters skrev for nylig, at han havde udtalt, at han ikke ”var sikker på, at kampen ville finde sted”. Men det kan have været en henvisning til at Musk måske ikke viste sig helt så klar som Zuckerberg. Det har Musk helt klart gjort nu, så nu ligger bolden på Zuckerbergs banehalvdel. Det skal blive spændende at følge. Og indtil da kan vi more os med denne video:

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.