Forside Nyheder

Streamingskatten kan gøre op mod 50 tjenester dyrere

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Kulturministeriet vurderer at den kommende streamingskat, kaldet kulturbidrag, vil ramme op mod 50 streamingtjenester

Op mod 50 streamingtjenester, der opererer på det danske marked, kan snart blive bedt om at betale en årlig skat kaldet et kulturbidrag. Det skriver MediaWatch

Dette kan gøre det dyrere at abonnere på streamingtjenester i Danmark, hvis tjenesterne vælger at sende regningen videre til kunderne.

Annonce:

De penge som kommer ind skal gå til de danske støttepuljer for produktion af indhold som film, serier og dokumentarer. Kulturministeriet venter at tiltaget potentielt kan indbringe op mod 98 millioner kroner årligt.

Kulturministeriet er i fuld gang med at udarbejde lovforslaget, der lægger grundlaget for kulturbidraget. Ifølge dette forslag skal streamingtjenester, der er tilgængelige for danske forbrugere, bidrage med en procentsats af deres omsætning – mellem to og fem procent.

Kriterierne for, hvilke tjenester der bliver pålagt dette bidrag, er baseret på forskellige aspekter af tjenestens forretningspraksis. Blandt andet vil tjenester, der målretter reklamer specifikt mod det danske publikum, eller hvor hovedsproget er dansk, skulle bidrage. Ligeledes vil tjenester, der indeholder indhold eller ”kommerciel kommunikation,” der appellerer direkte til et dansk publikum, også falde ind under denne ordning.

På den anden side vil tjenester med en årlig omsætning i Danmark på under 15 mio. kr. eller dem, der bruges af mindre end én procent af danske streamingbrugere, blive undtaget fra bidraget.

Efter at have blevet fremlagt tirsdag, er lovforslaget nu sendt i høring. Svarfristen er fastsat til den 11. september. Såfremt alt går efter planen, vil denne kulturbidragsordning træde i kraft fra den 1. januar 2024.

 

Annonce:
Forrige artikelNets indfører krav: Banker skal åbne for dankortet i Apple Pay
Næste artikelZuck vs Musk-kamp aflyst trods Musks provokationer
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.