Forside * Featured

Ajax FireProtect 2 og WaterStop – Udvid hvad dit alarmsystem kan

-

Ajax er klar med en håndfuld nye produkter som du kan bruge sammen med en Ajax indbrudsalarm. Nu er de klar med røgalarm og en vandlås som kan slukke for vandet hvis du har en læk.

Vi har tidligere testet Ajax Alarm system, og var meget begejstrede for de funktioner der blev tilbudt brugerne af systemet.

Nu er Ajax kommet med FireProtect 2 RB (Varme / Røg og CO måling) og WaterStop som er en vandlås som sammen med deres fugtighedsmålere kan slukke for vandet til hele – eller dele af huset automatisk, hvis den opdager en læk.

Annonce:

Vi har testet de to nye enheder, og her er hvad vi synes.

 

Nogle af de mange forskellige enheder man kan få til Ajax

Hvad er Ajax Alarm?

Ajax er et trådløst alarm økosystem, der er let at sætte op og vedligeholde. Man kan kort fortalt sige, at Ajax er for alarmer hvad Sonos er for trådløs musik.

Det vigtigste i et Ajax system er deres Hub som findes i forskellige modeller med og uden mulighed for SIM kort. Hub’en kan hænges på væggen eller stilles ovenpå et skab. Ajax bruger deres egen proprietære protokol, der er hårdt krypteret og oven i det har en trådløs dækning på på til 2.000 meter.

Ajax har indbygget anti-jamming. Forsøger en tyv at forstyrre det trådløse signal, så går alarmen automatisk efter 30 sekunder.

Ajax Systems betjenes via en app som kommer til iOS og Android smartphones

App’en er let at bruge, og du kan også bruge app’en på farten, så har du glemt at slå alarmen til, kan du tænde og slukke den inde i appen. Der er også en log i app’en der viser hvem der har gjort hvad. Du kan invitere gæstebrugere ind i app’en og give dem brugeradgang for en kort periode, og så fjerne dem igen.

Og det bedste af det hele. Det kræver intet abonnement at bruge din alarm. Heller ikke at have adgang til den fra hele verden.

 

Hvordan virker FireProtect 2 RB?

FireProtect 2 kommer i to versioner RB og SB. RB betyder udskifteligt batteri, hvor du i op til 7 år ikke skal skifte batteri, og så kan udskifte det indbyggede batteri og fortsætte. SB har et fast monteret batteri som ikke kan udskiftes, men så skifter du hele enheden efter ca. 10 år.

FireProtect 2 tester for Røg, varme og Kulilte (CO), og fungerer sammen med den Hub du har til dit Ajax system.

 

FireProtect 2 RB

Der er en 85 dB sirene indbygget i FireProtect 2, ligesom den kan bruge den – eller de sirener du måtte have købt til at alarmere med lyd, og du får naturligvis også alarm via Ajax app.

Installationen er ganske let. Du scanner en QR kode på enheden i din Ajax app, vælger hvad rum den skal installeres i, og vupti så er den tilsluttet dit alarm anlæg.

FireProtect 2 RB og SB kommer i farverne sort og hvid, og har du allerede et Ajax alarm anlæg, så er det smart at have både eventuelle indbrud og brand i samme app.

 

Ajax WaterStop

Ajax WaterStop – Sluk for vandet fra hele verden

I vores anmeldelse af Ajax alarmsystemet nævnte vi LeakProtect som er en lækagedetektor som tilsluttes Ajax, og nu er Ajax klar med WaterStop som simpelt fortalt er en fjernstyret eller automatiseret motoriseret ventil der kan stoppe for vandet på 5 sekunder.

Jeg er helt vild med WaterStop, for vi kender det nok allesammen, at vi får en alarm om vand et eller andet sted i vores bolig, men er ikke hjemme. Der skal ringes til nabo, venner eller familie, som så skal ud og slukke for vandet.

Alt det kan man løse ganske hurtigt ved at montere en automatiseret fjernstyret ventil, der enten slukker automatisk for vandet hvis der opdages vand, eller slukker for vandet hvis der skal service på anlægget.

 

Man skal være opmærksom på, at installationen af WaterStop IKKE bør laves uden professionel hjælp af en VVS’er. Så man skal nok forvente en samlet regning på mellem 3-4.000,- for enheder samt en VVS’er til at udføre arbejdet.

WaterStop kommer i 1” (DN 25), 3/4” (DN 20) og 1/2” (DN 15), og også den kan fås i sort og hvid.

Konklusion

Har du allerede et Ajax alarm system, så kan du med ro i sindet købe både FireProtect 2 og WaterStop, de kommer let ind i systemet, og de tilbyder ligesom alt andet Ajax udstyr en imponerende god batteritid.

Pris og levering

FireProtect 2 RB koster omkring 750,- og WaterStop koster fra omkring 2.000,- afhængig af rørtype den skal monteres på. Du kan læse meget mere om FireProtect 2 og WaterStop her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.