Forside * Fokus

Her er iPhone 15 Pro og Pro Max – med danske priser

-

Apple har netop præsenteret iPhone 15 Pro familien for 2023-2024, og med USB-C 3 og et forbedret kamera, var der lagt op til hvad der ellers var nyt.

iPhone 15 Pro familien kommer med USB-C, og så får den også det nye A17 Pro chipset, oven i det kommer den med en mindre ramme omkring skærmen. Telefonen vil delvist blive lavet i Titanium, der gør den lettere end sin foregænger.

Annonce:

Apple kalder det deres “Tintanium Design”, og det er deres letteste Pro modeller nogensinde. Og man må give dem ret – Det klæder designet at få en ny ramme.

 

Modellerne er stadig 6,1 og 6,7″ i skærmstørrelse, og det er primært Samsung OLED skærme der bruges. Skærmen har ligesom foregængeren Pro Motion og HDR.

 

iPhone 15 Pro-serien kommer i 4 farver.

 1. Sort titanium
 2. Hvid titanium
 3. Blå titanium
 4. Naturlig titanium

 

Farvel til mute-knappen – Goddag til en Action knap

Den velkendte mute-knap, der har været på iPhone siden begyndelsen får sit endeligt med iPhone 15 Pro og Pro Max, hvor den bliver erstattet af en multifunktionsknap “Action Button”, der gør at du kan give knappen flere funktioner.

Den helt nye “Handling”-knap erstatter nu den tidligere knap, som kun havde én funktion til at skifte mellem stille og ringe. Den nye knap giver brugere flere valgmuligheder, som at skifte hurtigt til kameraet eller lommelygten, starte Memoer, aktivere Fokus-tilstande eller Oversæt, samt adgang til funktioner som Forstørrelsesglas og Genveje for endnu flere muligheder. Ved at trykke og holde på knappen, med præcis haptisk respons og visuelle indikationer i Dynamic Island, sikres det, at den ønskede funktion aktiveres.

 

Nightstand er tilgængelig i iOS 17

Du kan bruge din nye iPhone som Nightstand, så du kan se klokken og anden vigtig info ved siden af din seng.

 

Apple A17 Pro chipset – Det første med 3nm arkitektur

iPhone 15 Pro familien får som de første den nye A17 Pro chip, som er er den første smartphone med 3nm arkitektur. Og hastighed og strømforbrug er optimeret i forhold til tidligere arkitekturer.

Og AI foregår primært lokalt på telefonen via den indbyggede neural-engine.

Du får USB-3 hastighed på op til 10 gbps hastighed. Det er væsentligt hurtigere end på den almindelige iPhone 15 familie.

Og så har GPU’en 6 kerner, som gør 3D og videocodecs endnu hurtigere. Dette gælder også hardware raytracing. Apple viste også hvor meget bedre ydelse det nye chipset giver i spil.

Pro Camera forbedret … især på Pro Max

Apple har gjort meget ud af deres nye Pro Camera på iPhone Pro 15 familien, og Apple har sat en ny 48 MP sensor på hovedkameraet på bagsiden, som giver endnu bedre portrætter og nightmode.

 

Og du kan tage både RAW og HEIC billeder i 48MP, så dine mobil-billeder endnu bedre.

Nighmode bruger Lidar-scanneren for at gøre billederne endnu mere klare og fokuseret.

 

Gennem en tæt sammenkobling af hardware og software har både iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max kapacitet svarende til syv Pro-linser, alle understøttet af A17 Pro-chippen.

Det 48 MP primære kamera, skabt specifikt til Pro-serien, benytter sig af computerbaseret fotografering for at give brugerne større fleksibilitet via en ny 24 MP superhøj opløsningsstandard. Dette sikrer en fremragende billedkvalitet i en filstørrelse, der er nem at gemme og dele. Med dette primære kamera kan man skifte mellem tre populære brændvidder – 24 mm, 28 mm og 35 mm – og endda indstille en som standard. Udover 48 MP ProRAW kan kameraet ligeledes tage 48 MP HEIF-billeder med fire gange højere opløsning.

iPhone 15 Pro kommer med et potent 3x teleobjektiv, mens iPhone 15 Pro Max præsenterer den mest betydningsfulde optiske zoom på en iPhone til dato: 5x ved 120 mm. iPhone 15 Pro Max’s nye teleobjektiv er ideelt for makrofotografering, landskabsbilleder og for at fange bevægelse fra længere afstand. Det indeholder et banebrydende tetraprisme-design med et sensorshift-modul, som kombinerer optisk stabilisering og 3D-autofokus – det mest avancerede stabiliseringssystem Apple nogensinde har udviklet.

Makrofotografering er også blevet forbedret på Pro Max. På videosiden er det 4K/60 fps i ProRes, så også her er der et løft i kvaliteten.

 

Og så kan du optage Spatial Video (3D). Det bruger to objektiver på bagsiden, så du får dybde på f.eks. et Vision Headset når det kommer.

 

Pris og levering

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max fås i farverne sort titanium, hvidt titanium, blåt titanium og neutralt titanium. iPhone 15 Pro kommer med startpris på 9.799 kroner med lagerplads på 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB. iPhone 15 Pro Max fås fra 11.799 kroner  med en lagerplads på 256 GB, 512 GB og 1 TB.

iPhone 15 Pro – Priser:

 • 128GB lagerplads: 9.799,-
 • 256GB lagerplads: 10.799,-
 • 512GB lagerplads: 12.799,-
 • 1TB lagerplads: 14.799,-

iPhone 15 Pro Max – Priser:

 • 256GB lagerplads: 11.799,-
 • 512GB lagerplads: 13.799,-
 • 1TB lagerplads: 15.799,-

Forudbestilling åbner fredag d. 15/9 kl. 14, med levering fra fredag d. 22/9

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.