Forside Produkter Mobil

TEST: iPhone 15 Pro Max – Små nyheder, og mere af det samme

-

Vi har testet den nye iPhone 15 Pro Max, der ikke byder på mange nyheder, men dem der er giver rigtig god mening.

Der var mange rygter omkring iPhone 15 familien, og udover USB-C og fjernelse af mute kontakten på Pro serien, var de ikke revolutionerende. Og det samme kan siges om iPhone 15 Pro Max. Det er en masse små nyheder og så mest af alt mere af det samme.

Vi har testet den nye iPhone 15 Pro Max, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Der er ikke meget med i æsken til den nye iPhone 15 Pro Max

Udpakning og design

iPhone 15 Pro Max kommer i en lille æske der udover telefonen indeholder et USB-C ladekabel og en sim-pin. Bemærk at det USB-C kabel man får med ikke understøtter hurtig USB3 overførselshastigheder, så hvis du vil bruge kablet til andet en opladning, så skal du investere i et bedre USB-C kabel der understøtter den hurtige USB3 hastighed.

Jeg vil spille endog mange penge på, at de fleste ikke kan se forskel på en iPhone 13, 14 og 15 Pro, da de ligner hinanden til forveksling. Designet ligner sig selv, også selvom man nu har erstattet den populære mute-kontakt med en “Action knap”, der kan bruges til mere end blot at sætte telefonen i lydløs tilstand.

 

USB-C i bunden af iPhone 15 Pro Max

Men hvis jeg skal nævne de største små forskelle, så er det især at man nu får USB-C stik i bunden af iPhone 15 Pro Max, og at dette understøtter USB3 hastigheder, så du hurtigt kan overføre data til og fra din iPhone.

iPhone 15 Pro familien er lavet i Titanium, og det gør den lidt lettere og så gør det også at Apple har været nødt til at ændre hele farvepaletten fordi det ikke er lige så let at lægge farve på titanium som på andre materialer. Oven i det har Apple rundet kanterne i top og bund af siderammen, så den nu føles mere naturlig at holde.

Titanium kanterne er dog en fingeraftryks-magnet, og jeg tror at mange vil blive overraskede over hvor let fedtede fingre sætter sig på den nye overflade. Jeg har allerede sat en case på min iPhone.

Men kan man lide designet af de to forrige iPhone Pro serier, så vil man også kunne lide designet på den nye iPhone 15 Pro Max.

 

Hey Apple – En action Knap skal kunne mere end én ting.

Jeg havde glædet mig meget til at se hvad Apple fik ud af den nye Action knap, og havde klart forståelsen af at den altid kunne slå lydløs til og fra ved et langt tryk, og så fik man yderligere mulighed for andre funktioner, men der blev jeg voldsomt skuffet.

Det er en action knap med kun én handling. Det vil sige, at vil du bruge den til en af de andre funktioner du kan vælge (kamera, Skifte Fokus, Lommelygte, Forstørrelsesglas, Genveje eller tilgængelighed), så kan den ikke længere bruges til slå lyd til og fra. Det skuffer mig faktisk, for så har du bare fået en anden mute knap, og endog en hvor du ikke med telefonen slukket kan se at den er lydløs.

Så kom ind i kampen Apple, giv brugerne mulighed for at have et longpress og et dobbeltpress på action button. Det må være til at lave i en kommende iOS opdatering.

 

Stort set samme 120Hz OLED skærm med Dynamic Island som sidste model.

Skærmen på iPhone 15 Pro Max er en 6,7” Super Retina XDR OLED skærm med en opløsning på 2.796 x 1.290 pixels ved 460 ppi

Skærmen justerer selv opdateringshastigheden ud fra det du bruger den til, så når du bruger apps, der ikke har behov for høj opdateringshastighed, så kører den ned i hastighed, og sidder du og spiller eller scroller ekstra hurtigt på en skærm, så justeres hastigheden til den hastighed der er behov for.

Skærmen har med den nu endnu bedre lysstyrke (op til 2.000 nits udenfor) ingen problemer med at vise hvad der sker på skærmen uanset om du står i skarpt sollys, eller kører med dæmpet dynamisk belysning i mørkere rum.

Dynamic Island som kom med iPhone 14 Pro familien virker stadig rigtigt godt, men ud over det er der intet nyt ved skærmen.

 

Lidt større batteri, men ingen forbedring i batteritiden

iPhone 15 Pro Max kommer med ca. 2% større batteri, og jeg havde forventet en lille forbedring da de samtidig også nu kører 3 nm teknologi på deres A17 Pro chipset, men jeg har ikke oplevet en bedre batteritid. Nuvel jeg har ikke været utilfreds med batteritiden på iPhone 14 Pro Max, men havde da håbet på lidt mere når nu der er større batteri og et endnu mere effektivt chipset i telefonen.

Til gengæld er jeg meget begejstret for at man er skiftet til USB-C, og tilbyder at man kan oplade andre telefoner og hovedtelefoner via det indbyggede batteri. Det fungerer ganske udemærket, men det fungerer kun kablet.

Trådløs opladning via MagSafe giver stadig 15W og 7,5W ved almindelig trådløs Qi opladning. Du kan stadig ikke oplade Qi enheder trådløst med iPhone.

Oplader du din iPhone 15 Pro Max via USB-C kabel, tager det ca. 1 time og 20 min. at oplade fra 0 – 100 %. Husk at du selv skal købe en USB-C oplader, da denne ikke følger med telefonen.

Apple har på iPhone 15 lavet en funktion hvor du kan slå til om den skal nøjes med at oplade til 80% og på den måde belaste batteriet mindre. Det er ærgerligt de ikke udbreder den funktion på tidligere modeller.

 

Ydelse: A17 Pro er et monster der yder tæt på M1 og M2 hastighed

iPhone 15 Pro Max kommer med det nye A17 Pro chipset, som ifølge Apple selv giver ca. 10% performance forbedring på CPU, og 20 % på GPU.

Vi har testet iPhone 15 Pro Max med Geekbench 6, og der var scoren 2.838 på single-core og 6.851 på multi-core, og iPhone 15 Pro Max har rigeligt med hestekræfter til at klare alle de apps du kunne finde på at smide efter den med 8 GB RAM og op til 1TB lagerplads.

iPhone 15 Pro Max er også den første smartphone med en AAA rating til spil, og det betyder at du skulle kunne spille konsol spil direkte på iPhone 15 Pro Max i 720P opløsning. Det er dog ikke noget vi har testet.

Men når det gælder ydelse, så er iPhone 15 Pro Max klart godkendt. Alt virker flydende, men i det daglige vil ejere at iPhone 14 Pro familien ikke mærke den store forskel, med mindre de vil spille meget tunge spil.

 

iOS 17 er klart den største opgradering

Den største opdatering, og den har iPhone 15 Pro Max ikke for sig selv, er iOS 17. Der er endog rigtigt mange forbedringer og nye funktioner at bruge, og har du en nyere iPhone så er det bare at opdatere.

Du kan læse meget mere om iOS i vores artikel om iOS 17 her.

 

Dual SIM og Dual eSIM, WiFi 6E og Bluetooth 5.3

iPhone 15 Pro Max kommer med understøttelse for dual SIM, dog kan du kun bruge ét fysisk Nano-SIM kort i telefonen – Det andet skal være et eSIM. Du kan have aktive2 eSIM i mobilen, og på den måde helt undlade at bruge fysisk SIM i din smartphone. Det skal dog siges, at du ikke kan have tre SIM kort aktive samtidigt, og derfor er dual SIM enten:

 • Nano SIM og eSIM
 • 2 x eSIM

Du kan godt have flere eSIM kort i din telefon og et Nano-SIM, men du er nødt til at slukke enten det fysiske eller et andet eSIM for at det virker.

iPhone 15 Pro Max kommer med WiFi 6E og Bluetooth 5.3, som gør du let kan forbinde til flere bluetooth enheder samtidigt.

 

Kamera – 5X optisk zoom, bedre billeder i mørke og 48 MP HEIF billeder

iPhone 15 Pro Max kommer med 7 objektiver fortalte Apple til deres præsentation, men jeg er ikke enig. Apple kommer med præcis de samme objektiver som sidste år, dog med undtagelse af den nye 5x optiske zoom. Det er samme sensorer og så har Apple ændret på den belægning der er på objektiverne så de ikke har helt den samme lens-flare på billeder taget i mørke, som på iPhone 14 Pro Max.

Når det er sagt er jeg meget begejstret for kameraet på iPhone 15 Pro Max. Det tager fabelagtige gode billeder, og det nye 5X optiske zoom virker rigtigt godt.

 

Og så er jeg glad for at Apple har slået 48MP HEIF billeder til, så man kan spare på lagerpladsen og stadig få fuld opløsning. Når det er sagt så er der stadig kvalitetsforskel på et 48 RAW og et 48 MP HEIF. Den nye “altid portræt” mode som gør at du kan justere på dybden i billederne efter du har taget dem fungerer rigtigt godt, og for point-and-shoot brugere mener jeg stadig at Apple’s kamera er et af de bedste på markedet sammen med f.eks Samsung Galaxy S23 Ultra.

Apple’s HDR funktioner på stillbilleder er også blevet voldsomt meget bedre end på tidligere modeller, og det kan tydeligt ses når man tager udendørsfoto.

Nedenfor er en række billeder taget med iPhone 15 Pro Max. (Bemærk, at de er skaleret og komprimeret for web)

 

På videosiden kan du nu optage i 4K/60 i Pro Res Studio mode, og når det gælder video, mener jeg ikke der er andre kameraer der når iPhone 15 Pro Max til sokkeholderne.

Videoen er optaget i 4K/60 HDR, og bør kunne vises med den rigtige afspiller og skærm. Bemærk, at videoen på udgivelsestidspunktet af artiklen stadig er igang med at blive lagt op på Vimeo i alle opløsninger.

 

Konklusion

iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone på markedet lige nu, men har du allerede en iPhone 13 eller 14 Pro Max er der ingen grund til at opgradere, med mindre du ligesom mig er en af dem der opdaterer hvert år.

Ser man bort fra USB-C og de 5X optiske zoom på kameraet så er alt andet ting man ikke vil opdage i det daglige. Action knappen gør ikke den store forskel hvis du bruger den til at slå lyden til eller fra, og USB-C gør at du kan overføre data hurtigere via kabel, men ærligt talt hvem bruger et kabel på deres smartphone efterhånden?

Men det ændrer ikke ved at iPhone 15 Pro Max er en fantastisk telefon. Du får et fantastisk kamera, en imponerende batteritid, en super skærm og et operativsystem som nok har det bedste økosystem.

Kort sagt. Skal du have en ny iPhone lige nu, og vil du have den bedste, så er det iPhone 15 Pro Max du skal kigge efter.

 

Pris og levering

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max fås i farverne sort titanium, hvidt titanium, blåt titanium og neutralt titanium. iPhone 15 Pro kommer med startpris på 9.799 kroner med lagerplads på 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB. iPhone 15 Pro Max fås fra 11.799 kroner  med en lagerplads på 256 GB, 512 GB og 1 TB.

 

iPhone 15 Pro – Priser:

 • 128GB lagerplads: 9.799,-
 • 256GB lagerplads: 10.799,-
 • 512GB lagerplads: 12.799,-
 • 1TB lagerplads: 14.799,-

iPhone 15 Pro Max – Priser:

 • 256GB lagerplads: 11.799,-
 • 512GB lagerplads: 13.799,-
 • 1TB lagerplads: 15.799,-

iPhone 15 Pro Max

9.2
DESIGN 9.0
Ydelse 10.0
Skærm 9.0
Kamera 9.0
Batteri 9.0

Plus

 • Lynhurtig chipset
 • Imponerende batteritid
 • Virkeligt godt kamera
 • fantastisk skærm

Minus

 • Action knap er der ikke meget action i
 • Savner hurtigere opladning
 • Kun et USB2 Kabel med
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.