Forside * Nyheder

Tv-distributører kan også blive ramt af streamingskatten

-
Foto: Shutterstock.com

Streamingskatten, det såkaldte kulturbidrag, kan også ramme de klassiske tv-distributører og gøre tv-regningen dyrere

Et bredt flertal i Folketinget enedes i juni om en ny medieaftale med det klare mål at tvinge internationale streamingtjenester som Netflix og HBO Max til at finansiere dansk tv-indhold. Dette skulle ligestille dem med de danske aktører, der allerede bidrager til dansk indholdsproduktion. Det skriver Danske Mediedistributørers (DMD) i en udmelding.

Kulturminister Jacob Engel-Schmidt blev ved præsentationen citeret for at sige: “Vi forpligter streamingtjenester til at bidrage til dansk indholdsproduktion, og vi tilgodeser de tjenester, der rent faktisk investerer i dansk indhold.”

Annonce:

Men med fremlæggelsen af det konkrete lovforslag ser det ud til, at tv-distributørerne – som i forvejen er den største finansieringskilde til dansk tv-indhold med en årlig betaling på over 4,5 mia. kr. – også kan blive ramt af den nye afgift. Dette er stik imod den oprindelige hensigt.

Problemet opstår, fordi lovforslaget ikke differentierer mellem moderne tv-pakker og internationale streamingtjenester. Tv-pakker indeholder i stigende grad de samme on demand-funktioner, som man finder hos tjenester som Netflix og HBO Max.

Foreningen Danske Mediedistributører (DMD) er bekymret over udviklingen. I et høringssvar skriver de: “Lovforslaget giver indtryk af en beklagelig mangel på forståelse for den produkt- og markedsudvikling, som tv-distributørerne har gennemført for at møde konkurrencen fra internationale og nye aktører.”

DMD kritiserer lovforslagets formuleringer for at være vage og usikre, særligt når det kommer til skelnen mellem rene streamingtjenester og de on demand-funktioner, der er en del af moderne tv-pakker.

DMD fortsætter: “Hvis tv-distributørerne utilsigtet bliver straffet for disse brugerrettede on demand funktioner, herunder adgangen til public service indhold, kan det betyde, at tv-distributørerne bliver nødt til at begrænse eller fjerne disse funktioner. Dette kan forringe tv-pakkers værdi for forbrugeren og i sidste ende resultere i mindre efterspørgsel efter dansk public service indhold.”

Det bliver interessant at følge, hvordan lovforslaget vil udvikle sig, og hvordan det vil påvirke både forbrugere og tv-distributører.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.