Forside * Nyheder

Flertal støtter op om ret til hjemmearbejde

-

Danskere støtter massivt op om retten til at arbejde hjemmefra, viser ny undersøgelse

Flertallet af danske medarbejdere ser fjernarbejde som ikke blot en bekvemmelighed, men en rettighed. Dette fremgår af en nylig undersøgelse udført af Owl Labs. 57% af de adspurgte i Danmark mener, at det bør være en ret at arbejde hjemmefra.

Annonce:

Undersøgelsen, der har inkluderet respondenter fra hele Norden, har også belyst en lignende tendens i andre nordiske lande. Generelt set støtter 63% idéen om at gøre fjernarbejde til en juridisk rettighed. Dette signalerer en markant ændring i arbejdskulturen, hvilket kan tilskrives erfaringerne fra den forlængede periode med hjemmearbejde under COVID-19 pandemien.

Flertallet er ikke kun tilbøjelige til at støtte hjemmearbejde, men udtrykker også en modvilje mod fuldtidsarbejde på kontoret. Hvis tvunget til fuldtids tilstedeværelse på arbejdspladsen, ville mange overveje at skifte job eller endda forlade deres nuværende stillinger.

 

Gerne en 4-dages arbejdsuge også

På den økonomiske front er 53% af danske medarbejdere villige til at acceptere en lønnedgang for at få en reduceret arbejdsuge på fire dage. Dette tyder på en voksende værdsættelse af personlig tid og livskvalitet over finansiel kompensation.

Undersøgelsen kaster også lys over den afgørende rolle, teknologi spiller i overgangen til fjern- og hybridarbejde. Mens medarbejderne ser potentialet i teknologiske løsninger for at lette fleksibelt arbejde, rapporterer de også udfordringer, især relateret til mødeteknologi og kommunikationsteknologier.

Se også: Guide: Headsets til den hybride arbejdsplads

Resultaterne fra Owl Labs’ undersøgelse indikerer, at overgangen til et mere fleksibelt og hybrid arbejdsmiljø er uundgåelig. Med den rette teknologiske understøttelse, organisatoriske tilpasninger og medarbejderinddragelse, kan virksomheder forvente at se en mere engageret, produktiv og tilfreds arbejdsstyrke.

 

Om Undersøgelsen

Owl Labs udførte denne omfattende undersøgelse i samarbejde med Vitreous World, og den inkluderer svar fra 2.000 fuldtidsmedarbejdere i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.