Forside * Nyheder

Rygte-forvirring omkring Apple-opdateringer

-
(Foto: Apple)

Kommer der nye iPads i denne uge, eller kun en ny Pencil? Og kommer der overhovedet nye M3-MacBooks i år som forventet? Rygtesmedene kan ikke blive enige.

Apple-rygtesmedene er efterhånden ved at være ret gode. Eller også har medierne efterhånden bare fået ryddet godt ud i dem, sådan at det kun er dem med kilderne i orden, der bryder igennem støjen.

Men selv de mest troværdige rygtesmede har øjeblikke, hvor der er tvivl, eller hvor de ikke kan blive enige internt om, hvad Apple pønser på at gøre i den kommende fremtid. Sådan en situation ser ud til at være i spil lige nu.

Annonce:

Bloombergs Mark Gurman er som bekendt en af dem med allermest viden om Apples planer. Så sent som i går rapporterede vi om hans seneste bulletiner. Men når det gælder Apples planer om at sende en M3-bestykket MacBook på gaden, har Gurman indtil videre fastholdt, at det ville ske her til efteråret. Men det ser nu ikke længere ud til at være tilfældet.

Gurman skriver nu, at 13”- og 15”-modellerne af MacBook Air med M3 kun er nået til EVT-fasen. Det står for Engineering Verification Testing, og de er med andre ord stadig på testbænken hos ingeniørerne.

Bytter plads

De kraftigere 14”- og 16”-modeller af MacBook Pro er derimod længere fremme, og er i gang med at blive testet på det ydre. De er nået til DVT-fasen, hvilket står for Design Validation Testing. Dermed ser det ud som om de kraftigere Pro-modeller har overhalet Air-modellerne.

Indtil videre har Apple ellers lanceret Air-modellerne (og de ”lette” Pro-modeller) først og har så fulgt op disse op nogle måneder senere med de kraftigste Pro-modeller. Men med M3 ser det altså ud som om, de bytter plads. Det betyder ifølge Gurman, at de sidstnævnte vil dukke op et sted mellem de tidlige måneder af 2024, eller til foråret.

Gurman melder også rygter ned om, at Apple skulle være på vej med nye iPads. 9to5Mac, et andet normalt ret troværdigt medie, havde ellers viderebragt rygter fra sitet Supercharged, der fortalte, at iPad, iPad Air, og iPad mini alle ville få en opgradering af deres SoC og blive en smule hurtigere.

(Foto: 9to5Mac)

Det mente Gurman altså ikke skulle være tilfældet, og nu viser det sig da også, at iPad-rygterne formentlig slet ikke handler om iPad, men om en ny Pencil-model. Apple Pencil 3 skulle måske allerede blive lanceret tirsdag.

Hovednyheden for den nye version af Apples digitale pen skulle være, at spidsen af den kan skiftes ud. Der er tre forskellige spidser tilgængelige, som kan sættes på magnetisk. På den måde kan du bruge én spids til at skrive med, en anden til at tegne med og så fremdeles. Men vi må se, hvad dagen bringer af nyt fra Apples hovedkvarter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.