Forside * Nyheder

Apples billigere Vision-headset bliver ikke ret billigt

-
‘EyeSight’-funktionen, hvor du kan se “gennem” Vision Pro via et ydre display og et kamera-feed, bliver formentlig sparet væk i fremtidige versioner (Foto: Apple)

Det ser ud som om det ydre display med ’EyeSight’ bliver et af de første ofre, når Apples skal lave en mere skrabet model af sit XR-headset.

Det overrasker næppe ret mange, men den ”billige” version af Apples Vision Pro-headset bliver ikke ret billig. Også selv om headsettet bliver noget mere skrabet i forhold til hardware-specifikationerne på originalen.

Vision Pro, der blev annonceret tidligere i år, har måske de bedste hardware-specifikationer for et standalone-headset til VR og MR på markedet lige nu. Af samme grund, og fordi man altid betaler lidt ekstra for Apple-logoet, er prisen sat til 3.500 dollar, eller lige under 25.000 kroner, før danske skatter og afgifter kommer oven i.

Annonce:

Apple har hele tiden fastholdt, at den første version er for udviklere og entusiaster. Det er altså de næste versioner af headsettet, vi skal forvente at se i større udbredelse, fordi de bliver noget billigere. Først lød rygterne, at der ville komme et headset med navnet Vision (siden den nuværende er Pro-modellen) til næste år med en pris på under det halve af pro-modellen.

Men siden udskød Apple så lanceringen af Vision Pro til næste år, og den billigere model kommer så formentlig tidligst engang i 2025. Men nu skriver den sædvanligvis velinformerede Mark Gurman fra Bloomberg så, at prisen ikke nødvendigvis bliver det halve, men et sted mellem 1500 og 2500 dollar for det ”billige” headset.

Går over til iPhone-chip

Det er altså et sted mellem 10.600 og 17.750 kroner for den skrabede version – stadig før danske skatter og afgifter. Til sammenligning koster en iPhone 15 Pro Max 11.799 kroner og en 12.9” iPad Pro koster 10.999 kroner.

(Foto: Apple)

Ifølge Gurman kommer Apple til at spare steder, der er relativt overflødige, men også på områder, der gør mere ved brugsoplevelsen. For eksempel ryger det ydre ’EyeSight’-display sig angiveligt en tur. Det bruges primært til at vise et digitalt videosignal af dine øjne, så det ser ud som om, Vision Pros front er gennemsigtig. Med den kultur, der er ved at udvikle sig omkring XR-headsets, er det ikke ligefrem en nødvendighed.

Det gør dog mere ved oplevelsen, at den skrabede model ifølge Gurman ikke bruger en chip fra M-serien, men i stedet fra A-serien, der normalt findes i iPhone og iPad. Hvilke begrænsninger, det sætter på absorptionsoplevelsen i det virtuelle miljø, må tiden vise. Angiveligt vil Apple dog også sætte skærme med mindre opløsning i det billigere headset, og det er ellers et af Vision Pros største aktiver.

I mellemtiden har Metas Quest 3 fået premiere og bliver solgt med en pris fra 4.399 kroner i Danmark. Der er naturligvis tale om en model, der kan meget mindre end Vision Pro – og formentlig er mindre luksuriøs end en kommende Vision-model – men det er nok en pris, der gør det nemmere at finde ud af, om XR er noget for dig.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.