Forside * Featured

Så er Apple klar med deres M3-Macs

-
De nye M3-iMacs kommer stadig i friske farver (Foto: Apple)

Nye versioner af MacBook Pro 14” og 16” samt nye iMacs er blevet præsenteret, alle med Apples nyeste fartmonster af en SoC ombord.

Europæerne blev snydt for en Apple-oplevelse natten til tirsdag, da Apple præsenterede sine nye M3-chips og de Macs, de ankommer i. Det skete nemlig kl. 1 om natten dansk tid, i stedet for det ”normale” tidspunkt ved 19-tiden. Men det ændrede ikke på, at firmaet fik præsenteret nogle produkter med fart på.

Til det brede publikum har Apple således præsenteret en ny serie af iMacs, der ligesom 2021-modellen kommer i nogle farver, der kan friske lidt op på skrivebordet. Apple har angiveligt en 32”-version i ærmet, men det bliver allertidligst til næste år. Den version, der er lanceret nu, har en 24”-skærm.

Annonce:

Med M3-chipsettet ombord bliver iMac nu op til dobbelt så hurtig som sin 2021-forgænger, og 2,5 gange så hurtig som nogle af de tidligere iMacs med Intel-chips ombord. Man kan også demonstrere hastighedsforøgelsen ved at nævne, at du kan afspille op til 12 4K-videostreams på én gang på maskinen, uden at den går i knæ (hvad man så end skal bruge det til som iMac-ejer).

Apple vil stadig gerne have, at du tænker på iMac som en gaming-maskine (Foto: Apple)

Ud over M3-chippen er der dog ikke ret mange fornyelser. Displayet er stadig en 4.5K Retina-skærm, og basismodellen fås med 256GB SSD og 8GB RAM. Disse kan dog komme helt op på hhv. 2TB og 24GB. Den nye iMac har dog fået opdateret sine forbindelsesmuligheder til Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.3. I stil med visse af Apples laptops kan iMac nu også fås både i en version med 8 eller 10 kerner på GPU’en.

MacBook Pro’er, der rent faktisk er ”pro”

Ud over iMac er der også kommet nye MacBook Pro’er. Og ganske som undertegnede, underdanige skribent gættede på, har Apple tilsyneladende droppet 13”-versionen af MacBook Pro, altså den model, der i høj grad minder om en MacBook Air. I stedet kan du nu købe 14”- eller 16”-MacBook Pro’erne med enten M3, M3 Pro, eller M3 Max indenbords.

Hidtil har de to store MacBook Pro’er kun kunnet fås med Pro- eller Max-versionerne. Men ud over hovedchippen er der ikke så mange ændringer at spore på de nye MacBooks. Det er stadig Apples 1080p FaceTime-kamera, og stadig Liquid Retina XDR-skærme, der sidder i låget. Dog kan skærmene nu skrues op til en lysstyrke på 600 Nits ved peaks, mod 500 tidligere. Det gælder dog kun ved visning af SDR-materiale.

Den nye MacBook Pro i Space Black skal nok blive populær blandt Apple-fans (Foto: Apple)

Det er også det samme højttalersystem, der sidder i de nye Pro’er, og det fysiske chassis og keyboard lader også til at være det samme. Modellerne med Pro- og Max-chips kan dog nu også fås i en ny farve, den matsorte Space Black. Men M3 og M3 Pro/Max-tilføjelsen er bestemt heller ikke at kimse ad. M3-modellen er op til 60 procent hurtigere end en 13” Pro med M1 og kan holde op til 22 timer på en opladning ifølge Apple.

Hvis du sidder og arbejder på en MacBook 14” med M1 Pro (som jeg f.eks. gør lige nu), kan du med en M3 Pro forvente 40% hastighedforøgelse. Apples største blærerøvs-effekt kommer dog i form af en statistik, der viser, at MacBook Pro’er med M3 Max-chippen er op til 11 gange hurtigere end de to år gamle Intel-baserede MacBook Pro’er.

De nye Macs kan alle fås fra 7. november, men kan bestilles nu. iMac med M3 starter ved 12.499 kr. Den billigste 14″ MacBook Pro med M3 kan fås fra 14.999 kroner. En maskine med M3 Pro starter fra 18.999 kroner, mens du skal lægge mindst 29.799 kroner for en maskine med M3 Max.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.