Forside * Tests

TEST: EPOS Impact 1000 series – Professionelt headset til kontoret med aktiv støjreduktion

-

Vi har kigget på EPOS Impact 1000 series, der er et kontor headset som tilbyder aktiv støjreduktion på både høretelefon og mikrofon, og som er designet specielt til åbne kontorlandskaber.

Vi kender det allesammen – Vi sidder i storkontorer, og efter COVID er løjet af, så foregår de fleste af vores møder stadig online. Og der er der vigtigt at møderne ikke bliver forstyrret af støj fra omkring siddende kollegaer. Og der har EPOS Audio et avanceret headset, der ikke er helt billigt, men absolut har alle de funktioner som man kan ønske sig fra et professionelt kontor headset.

Vi har testet EPOS Impact 1061, der er et trådløst headset med god batteritid og aktiv støjreduktion, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Indholdet af æsken med EPOS Impact 1061

Udpakning, design og installation

Det sæt vi testede kom med et sæt EPOS Impact 1061, og en bordstander til at hænge sit headset på. Headsettet er lavet i plads, og på den ene hørekop finder man en mikrofon arm, og så bluetooth kontrol, tænd/sluk, knap til lydstyrke og en USB-C port til opladning og kablet forbindelse. På den anden ørekop finder man en ANC (aktiv støjreduktion) knap, hvor man kan slå aktiv støjreduktion til og fra. På mikrofonstangen find

Sammen med headsette får man også et stofetui, der udover at have plads til hovedtelefonerne også har et USB-C kabel samt en USB-A dongle til trådløs forbindelse, hvis man ikke bruger computerens indbyggede bluetooth forbindelse. Det undrer mig at EPOS Audio ikke har lagt en USB-C -> USB-A adapter med når deres kabel er rent USB-C. Især når der er tale om et kontor headset til 2.749,-

Det medfølgende bordstander fungerer samtidigt også som en trådløs oplader, hvor headsettet oplades når det hænger mellem møderne. Det er genialt, at man ikke skal sidde og rode med et kabel.

Jeg har testet EPOS Impact 1061 på både MacOS og Windows 10 Enterprise, og de har virket upåklageligt, og er yderst lette at installere og bruge uanset om jeg brugte dem med eller uden den medfølgende bluetooth dongle.

Hvordan lyder EPOS Impact 1061?

Jeg har haft EPOS med på arbejde, hvor jeg sidder i et storrum, og jeg har også brugt dem hjemme til diverse pressebriefinger, og jeg må sige at både lyd og tale fungerer rigtigt godt.

Jeg har også brugt EPOS Impact 1061 til musik, når jeg ikke har deltaget i møder, og også der lyder de udemærket. Det er naturligvis ikke på sammen niveau som f.eks. Bowers & Wilkins audio hovedtelefoner, men til gengæld så virker min stemme voldsomt meget klarere end jeg oplever på nærmest alle de forskellige hovedtelefoner og in-ears jeg også har testet.

Min tale gik klart og uforstyrret igennem til flere møder, hvor jeg blev siddende sammen med mange kollegaer, og samtidigt følte jeg mig også uforstyrret. Jeg vil ikke sige at EPOS har samme gode ANC som f.eks Sony WH-1000M5, men den er ganske udemærket til møder og kontor musik.

EPOS bruger AI til at justere den adaptive støjreduktion, og det fungerer rigtigt godt. Jeg kunne godt mærke at de løbende justeringer henholdsvis strammede og løsnede for støjreduktionen ud fra hvor mange personer og støj der var omkring mig.

 

Kan mikrofonen dæmpe omkringliggende støj ?

Det korte svar er ja! – Jeg har normalt en 4-6 online møder om dagen, og var meget opmærksom på omkringliggende støj i testperioden, og det var tydeligt for de deltagere jeg havde at de ikke blev generet af snak omkring bordene omkring mig.

EPOS Impact Series 1000 er ret imponerende når det gælder tale, og de virker sammen med alle de mødeprogrammer jeg har testet med. Både Teams, Skype, Google Meet og Zoom.

 

Hvordan er EPOS Impact 1061 at gå med hele dagen

EPOS Impact 1061 vejer ikke meget, og selvom den er samlet i plast, så er de kunstskum puder der er både ved ørene og på hovedbøjen yderst behagelige at gå med.

Jeg kunne sagtens have dem på flere timer uden at begynde at svede i ørene, og jeg går med skærmbriller, og heller ikke det var et problem.

 

Batteritid

Jeg har brugt EPOS Impact 1061 et par uger, og jeg har let kunne komme igennem en hel arbejdsdag, med masser af batteri til overs, og oven i det har jeg kunne hænge dem på den medfølgende hængebøjle med trådløs opladning så de var klar til næste dag.

Det tager ca. 2,5 timer at oplade EPOS Impact 1061 fra 0 – 100%, og det er helt fint.

Bluetooth vs DECT

EPOS Series 1000 kommer med bluetooth som protokol for den trådløse forbindelse mellem computer og hovedtelefonerne. Hvis du sværger mere til DECT som protokol, kan du vælge Series 5000 som kommer med det.

Personlig har jeg ikke nogen reference mellem de to, men jeg ved at nogle sværger til DECT fordi den har længere rækkevidde, da den ikke deler frekvenser med f.eks. WiFi.

 

Konklusion

EPOS Impact 1061 har været et spændene bekendskab, og for folk der sidder i telefon og møder hele dagen kan jeg sagtens se det nødvendige at investere de knap 2.750,- som sættet koster.

Der findes masser af alternativer, og jeg vil blot konstatere at EPOS Impact 1061 virkeligt imponerer på både lyd og tale, og har ens virksomhed pengene, og gerne vil give sine medarbejdere et godt headset, så kan jeg godt anbefale dette sæt.

Pris og levering

EPOS IMPACT Series 1000 koster fra ca. 2.000,-, og kan konfigureres med både trådløs oplader og mange andre ting, og kan købes online.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.