Forside * Tests

TEST: Google Pixel 8 – En lillebror der virkeligt kan noget.

-

I sidste uge præsenterede Google deres nye Pixel 8 familie der består af Pixel 8 Pro og Pixel 8, hvor de væsenligste forskelle er skærm og kamera, og vi har testet begge. I denne test fokuserer vi på Pixel 8.

OBS: Da Google Pixel 8 og 8 Pro på mange områder deler hardware, har vi genbrugt flere afsnit fra anmeldelsen af Google Pixel 8 Pro i denne anmeldelse. De store forskelle er i batteri, RAM, kamera og skærm. 

Den 4 oktober lancerende Google deres Pixel 8 for offentligheden, og selvom de fleste detaljer allerede var lækket, er der alligevel meget der stadig er værd at tale om. Vi har fået lov til at teste begge telefoner, og i denne test fokuserer vi så på Pixel 8, så du her kan læse hvad vi synes om den nye Android Smartphone fra Google..

Annonce:

Pixel 8 kommer i farverne: Obsidian (Sort), Hazel (Grå) og Rose (Lyserød), og koster fra 6.199,-. Modellen vi testede var i Hazel.


Udpakning og Design

Google Pixel 8 kommer i en lille æske, der udover telefonen indeholder et USB-C kabel, en SIM-Pin og en lille manual man ikke behøver at læse. Og så er der en USB-Switch adapter, der gør du kan forbinde f.eks. et Lightning kabel som kan bruges til at flytte data fra en iPhone.  

Google Pixel 8 kommer med en 6.2 tommer OLED skærm, der dækker hele forsiden på nær et lille kamera/sensor hul i toppen, på siderne der iøvrigt er lavet af 100% genanvendt aluminium, har du på højre side en lydstyrkeknap og en knap du bruger til at gå ud af stand-by og aktivere f.eks. Google Assistant. Afstanden mellem de to knapper er lige kort nok i min bog, men ellers fungerer det godt. I bunden er finder du et USB-C stik til opladning og eksterne enheder, og i venstre side finder du SIM-skuffe til et Nano-SIM.

Bagsiden er dækket af Soft Touch mat glas, og jeg er imponeret over hvor godt det afviser fedtede fingre. Jeg har testet telefonen i knap en uge, og er vandt til at der ikke gå mange minutter fra jeg har sat mine pølsefingre på en ny telefon, til man kan se fedtede fingre på den. Det gør man ikke på Pixel 8.

På bagsiden finder du også Google Pixels iøjefaldende kamerabump, der fylder fra side til side i toppen af telefonen. Det er genialt design, for det gør at telefonen ikke er ustabil når du bruger den når den ligger på en flade. Der er 2 kameraer på bagsiden af Pixel 8, og dem vender vi tilbage til senere. 

Jeg er i den uge jeg har testet Pixel 8 blevet vild med designet, omend jeg er mere vild med storebror Pixel 8 Pro. Og sammen med Android 14 som telefonen kommer med, synes jeg også det virkeligt er en lækker og ren mobiloplevelse.

Google Pixel 8 måler 150,5 høj x 70,8 bred x 8,9 dyb (mm) og vejer 187 gram. Google Pixel 8 kommer iøvrigt med en IP68 certificering, der gør at den kan afvise vand og støv.

Installationen af Google Pixel 8 er i øvrigt enormt let, og Google tilbyder et værkstøj der kan importerer de fleste apps (hvis de findes til Android) og opsætninger fra både iPhone og ældre Android mobiler.

Designet på Pixel 8 er godkendt.  

 

6.2” OLED skærm er god, men har ikke dynamisk opdateringshastighed

Google Pixel 8 kommer med en 6.2” 20:9 OLED skærm. Opløsningen er FHD+ (1.080 x 2.400 pixel) (428 PPI). Skærmen kan justerer opdateringshastigheden mellem 60 og 120 Hz. Og så er lysstyrken 1.400 nits ved normal brug og op til 2.000 nits som peak.

Skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus, der giver en OK beskyttelse ved fald fra lavere højde.

I daglig brug er skærmen klart godkendt – Tekst og billeder står tydeligt og klart, og selvom den ikke har fuld dynamisk hastighed som storebro Pixel 8 Pro, så føles den flydende og hurtig både ved video og websider. Lysstyrken er godkendt, i skarp dagslys ligesom allways-on delen af skærmen også fungerer rigtigt godt.  

Under skærmen finder man en fingeraftrykaflæser som virker udemærket. Men ligesom på Pixel 8 Pro, oplevede jeg enkelte gange, at jeg skulle prøve mere end én gang. Men da jeg primært bruger ansigtet til at låse telefonen op, er den fin som en ekstra måde at låse op på.

 

Ydelsen er god med Google Tensor G3

Google Pixel 8 familien kommer med Google’s eget Tensor G3 chip, og selvom ydelsen på intet tidspunkt føles langsom, så er der alligevel forskel på en G3 og en SnapDragon Gen 2. Men det er absolut ikke noget man mærke i det daglige, hvor Tensor G3 chipsettet fungerer rigtigt godt, og virker også godt optimeret til både strømforbrug og AI.

Google Pixel 8 kommer med 8 GB LPDDR5X RAM, og så kan du få den med 128 GB eller 256 GB UFS 3.1-lagerplads

Jeg har testet Google Pixel 8 med både apps og spil, og hele oplevelsen er bare god og flydende. Men man skal ikke købe Pixel 8 som en gaming mobil, hvor der findes hurtigere Android mobiler, men som daglig smartphone er den rigtig god, og dens batteriforbrug er virkeligt godt optimeret.  

 

Pixel 8 – Batteritiden imponerer

Pile 8 kommer med et batteri på omkring 4.575 mAh, der tilbyder over et døgns batteritid ved normalt brug og helt op til 72 timers batteritid med den indbyggede “Ekstrem batterisparefunktion”. Det er samme batteritid som storebror Pixel 8 Pro, og det skyldes primært at skærmen er mindre, og derfor bruger mindre batteri.

Sammen med Tensor G3 er hele sammenspillet i telefonen bare super optimeret, og jeg er i testperioden nærmest aldrig kommet under 45-50% i batteri efter en hel dags brug

Og så har den 30W USB-C opladning og Qi trådløs opladning , ligesom den tilbyder strømdeling, så du kan oplade f.eks. trådløse in-ears på bagsiden af telefonen. Og er batteriet tomt, kan du med 30 min. oplade telefonen til 50%. Det er ikke den hurtigste opladning i klassen, men hurtigt nok, for dem der alligevel lader telefonen op om natten.

Batteritid er klart godkendt.

 

Hvordan virker den som telefon ?

Google Pixel 8 kommer med 5G og mulighed for både Nano-SIM og eSIM, og så får du WiFi 7, så hvis du har det i dit hjem, så får du lynhurtig trådløs forbindelse.

Pixel 8 kommer også med Bluetooth 5.3 og NFC, så du har adgang til nærmest alle de trådløse muligheder der er brug for. På USB-C har den USB 3.2, så også der rigeligt med hastighed ved kablede overførsler.

Google Pixel 8 har ligesom storebror gode antenner, og jeg har testet dem på TDC’s netværk og har haft god forbindelse og lyd. Lyden går klart igennem uanset om det er et WiFi eller LTE opkald.

Googles telefon og SMS (beskeder) app fungere rigtigt godt, og har i det hele taget været en rigtig god oplevelse.  

 

Kommer med Android 14 som virkeligt overrasker positivt, og så får man hele 7 års opdateringer.

Som iOS bruger normalt, er Android 14 virkeligt en postiv oplevelse. Jeg synes efterhånden at Android er blevet en stilren og flydende oplevelse, og det ville ikke være svært at hoppe fra iOS til Android, fordi det ikke oplevelse som et kæmpe spring mere.

En af de tilføjelser som springer i øjnene i denne version er muligheden for at tilpasse låseskærmen. Man kan kan skifte mellem diverse urdesigns og formater, tilbydende en mere individualiseret touch til telefonens udseende. Derudover lanceres en AI-drevet tapetgenerator, dog vil denne feature først være tilgængelig på Pixel 8 og 8 Pro modeller ved udrulningen.

 

Android 14 indfører også udvidet support for passkeys, hvor brugere kan anvende deres fingeraftryk til at få adgang til forskellige tredjepartsapps. Med introduktionen af Androids nye Credential Manager, vil apps kunne konsolidere forskellige login-metoder som adgangskoder og “Sign-in with Google”, hvilket effektiviserer og sikrer login-processen for brugerne.

Yderligere features inkluderer avanceret support for kameraforlængelser, support for 10-bit HDR-billeder, og den innovative Health Connect-funktion. Sidstnævnte muliggør opbevaring af sundheds- og fitnessdata direkte på enheden, en funktion der parallelt findes på Apple Health.

Det mørke tema i Android er stilrent og klart min favorit, så Android 14 er klart godkendt, og med Googles udmelding om 7 års opdateringer på både operativsystem, feature-drops, og sikkerhedpatches, så kan man være tryg ved at købe en Google Pixel 8.

 

Masser af AI til at redigere billeder og video

Google Pixel 8 kommer med deres Magic Editor som gør det muligt at redigere billeder, og så har de deres Magic Eraser (Magiske viskelæder), som gør du kan fjerne objekter fra billedet, hvis de ikke bør være der. Det er sådan en 50/50 funktion der enten virker rigtigt godt, eller ikke virker, og du kan få meget forskellige resultater på samme valg, men det er en fed funktion som giver stor værdi, hvis der lige er et strømkabel eller en hånd der optræder på billedet som ikke skal være der.

Googles “Bedste Billede” funktion er så genial at den burde være standard på alle telefoner. Vi kender det allesammen, der skal tages et gruppebillede, og der er altid en der drejer hovedet, eller lukker øjnene, og her tager man så bare en håndfuld billeder, og så kan man med værktøjet “Bedste billede” vælge det ansigt for hver deltager i billedet der passer bedst, så man ender med et gruppebillede hvor alle eller de fleste har åbne øjne. Det er bare smart.

Så har vi “Audio Magic Eraser” som bruges til video, hvor du er et sted, hvor der er larm eller musik som fjerner fokus fra den der siger noget. Du kan kalde det adaptiv støjreduktion, for det den gør, er at den fjerner de frekvensområder hvor støjen er, og det fungerer godt.

Så man må sige at Google har forstået at bruge kunstig intelligens til noget virkeligt produktivt i de tilføjelser på Google Pixel 8.  

 

Kameraet på Pixel 8 er godt,

Google Pixel 8 kommer med to kameraer på bagsiden og et selfie-kamera på forsiden.

Hovedkameraet er på 50 megapixel sensor med vid­vinkel­linse (f/1,68 blænde, Optisk billedestabilisering), og så får man en 12 megapixel sensor med ultra­vidvinkel­linse (f/2,2). Frontkameraet er 10,5 megapixel sensor (f/2,2 blænde).

Hovedkameraet på Pixel 8 er præcis den samme sensor som er på Pixel 8 Pro, men Google har i softwaren begrænset hvad du kan med kameraet. Du har ikke den “Pro” mode der er på Pixel 8 Pro. Lidt ærgeligt at det er software og ikke hardware der skal sætte den begrænsning.

Pixel 8 har ikke et lige så godt kamera som Pixel 8 Pro, der har tre forskellige kameraer på bagsiden, men tager  stadig rigtige gode billeder. Især hovedkameraet tager gode billeder. 

Jeg har testet kameraet både indenfor og udenfor, og jeg er imponeret over hvor gode billeder og portrætter kameraet tager. Du kan også optage video med op til 4K/60. Ved 60 fps kunne jeg ikke bruge HDR funktionene. 

Den medfølgende kamera app er virkelig god og intuituv. Og kameraerne i Google Pixel 8 er for de fleste rigeligt, men skulle jeg selv vælge, ville jeg klart vælge Pixel 8 Pro.

Nedenfor er der et galleri over billeder taget med Google Pixel 8.
BEMÆRK:  billederne er komprimeret til web.


Konklusion – Pixel 8 er rigtig god, men jeg ville selv vælge en Pixel 8 Pro

Er man på jagt efter en god Android smartphone med godt kamera, god batteritid og en fin skærm, så er Pixel 8 et rigtigt godt valg. Den er billigere og mindre end Google Pixel 8 Pro, og bedre end de fleste i klassen.

Men skulle jeg selv vælge, så har jeg kastet min kærlighed på Pixel 8 Pro, fordi det alt i alt er en bedre smartphone til mit behov. Men Pixel 8 er også en super god telefonen.

Google Pixel 8 er et godt bekendskab. Det er en mobil der er bundsolid uanset om det er afvikling af apps, batteritid, ydelse eller stjernen de fantastiske kameraer der er i telefonen. Og med hele 7 års softwareopdateringer er det let at anbefale alle der leder efter en god Android mobil, at kigge på både  Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro. 

Og er du på jagt efter en rigtig god Android mobil, så er Google Pixel 8 et godt valg.

LÆS OGSÅ: TEST: Google Pixel 8 Pro – Det bedste Android flagskib lige nu!

 

Pris og levering

Google Pixel 8 kommer til salg i danske butikker og kan forudbestiiles fra i dag, og kan købes i butikkerne fra den 12. oktober.

Pixel 8 kommer i farverne: Obsidian (Sort), Hazel (Grå) og Rose (Lyserød).

Leveres med 6 måneders Google One Premium-abonnement på 2 TB, 6 måneders Fitbit Premium og 3 måneders YouTube Premium (kun for nye brugere)

Google Pixel 8 Priser:

  • 128 GB: 6.199,-
  • 256 GB: 6.799,-
Google Pixel 8
Design
Ydelse
Skærm
Kamera
Batteri
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Imponerende ydelse
Flot design
Velfungerende AI funktioner
Android 14 spiller max
7 års software garanti
Minus
Savner Pro mode på kameraet
4.2
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.