Forside Produkter Mobil

TEST: Google Pixel 8 Pro – Det bedste Android flagskib lige nu!

-

I sidste uge præsenterede Google deres nye Pixel 8 familie der består af Pixel 8 Pro og Pixel 8, hvor de væsenligste forskelle er skærm og kamera, og vi har testet begge. I denne test fokuserer vi på Pixel 8 Pro.

Den 4 oktober lancerende Google deres Pixel 8 Pro for offentligheden, og selvom de fleste detaljer allerede var lækket, er der alligevel meget der stadig er værd at tale om. Vi har fået lov til at teste begge telefoner, og i denne test fokuserer vi så på Pixel 8 Pro, så du her kan læse hvad vi synes om det nye flagskib fra Google.

Google Pixel 8 Pro kommer i farverne Obsidian (Sort) , Porcelain (Beige), Bay (lyseblå) og koster fra 8.499,-.

Annonce:

 

Udpakning og Design

Google Pixel 8 Pro kommer i en lille æske, der udover telefonen indeholder et USB-C kabel, en SIM-Pin og en lille manual man ikke behøver at læse. Og så er der en USB-Switch adapter, der gør du kan forbinde f.eks. et Lightning kabel som kan bruges til at flytte data fra en iPhone.

 

Google Pixel Pro kommer med en 6.7 tommer skærm, der dækker hele forsiden på nær et lille kamera/sensor hul i toppen, på siderne der iøvrigt er lavet af 100% genanvendt aluminium, har du på højre side en lydstyrkeknap og en knap du bruger til at gå ud af stand-by og aktivere f.eks. Google Assistant. Afstanden mellem de to knapper er lige kort nok i min bog, men ellers fungerer det godt. I bunden er finder du et USB-C stik til opladning og eksterne enheder, og i venstre side finder du SIM-skuffe til et Nano-SIM.

Bagsiden er dækket af Soft Touch mat glas, og jeg er imponeret over hvor godt det afviser fedtede fingre. Jeg har testet telefonen i knap en uge, og er vandt til at der ikke gå mange minutter fra jeg har sat mine pølsefingre på en ny telefon, til man kan se fedtede fingre på den. Det gør man ikke på Pixel 8 Pro.

På bagsiden finder du også Google Pixels iøjefaldende kamerabump, der fylder fra side til side i toppen af telefonen. Det er genialt design, for det gør at telefonen ikke er ustabil når du bruger den når den ligger på en flade. Der er 3 kameraer på bagsiden af Pixel 8 Pro, og dem vender vi tilbage til senere. Du finder også en ny temperatur sensor, der kan tage temperaturen på f.eks. madvarer med en nøjagtighed på +/- en grad celcius. Sensoren skal holdes mindre end 5 cm. fra det objekt man ønsker at måle temperaturen på, så får man den mest præcise måling.

Jeg er i den uge jeg har testet Pixel 8 Pro blevet vild med designet. Og sammen med Android 14 som telefonen kommer med, synes jeg også det virkeligt er en lækker og ren mobiloplevelse.

Google Pixel 8 Pro måler 162,6 høj x 76,5 bred x 8,8 dyb (mm) og vejer 213 gram. Google Pixel 8 Pro kommer iøvrigt med en IP68 certificering, der gør at den kan afvise vand og støv.

Installationen af Google Pixel 8 Pro er i øvrigt enormt let, og Google tilbyder et værkstøj der kan importerer de fleste apps (hvis de findes til Android) og opsætninger fra både iPhone og ældre Android mobiler.

Designet på Pixel 8 Pro er klart godkendt.

 

6.7” LPTO OLED skærm imponerer

Google Pixel 8 Pro kommer med en 6.7” 20:9 LPTO OLED skærm som Google kalder Super Actua Display. Opløsningen er på 1.344 x 2992 pixel (489 PPI). Skærmen kan selv justerer opdateringshastigheden mellem 1 – 120 Hz. Og så er lysstyrken 1.600 nits ved normal brug og op til 2.400 nits som peak. Det er en voldsom høj lysttyrke, og det er ikke svært at se hvad der sker på skærmen uanset hvor meget sollys du sidder i.

Skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus 2, og ligesom bagsiden er den faktisk imponerende god til at skjule fedtede fingre, omend man godt kan se dem efter noget brug på skærmen.

I daglig brug er skærmen helt fantastisk – Tekst og billeder står tydeligt og klart, og med den variable opdateringshastighed så får man en god oplevelse som forventet. Og den høje lysstyrke er klart godkendt, i skarp dagslys ligesom allways-on delen af skærmen også fungerer rigtigt godt.

 

Under skærmen finder man en fingeraftrykaflæser som virker udemærket. Nogle gange har jeg dog skulle prøve mere end én gang. Men da jeg primært bruger ansigtet til at låse telefonen op, er den fin som en ekstra måde at låse op på.

Skærmen er klart godkendt.

 

Ydelsen er god med Google Tensor G3

Google Pixel 8 familien kommer med Google’s eget Tensor G3 chip, og selvom ydelsen på intet tidspunkt føles langsom, så er der alligevel stor forskel på en G3 og en SnapDragon Gen 2. Google Sensor G3 scorer 1.713 single-core og 4.405 på multi-core i Geekbench 6. Men det er absolut ikke noget man mærke i det daglige, hvor Tensor G3 chipsettet fungerer rigtigt godt, og virker også godt optimeret til både strømforbrug og AI. Og den er rigeligt hurigt til både apps, video og spil.

Google Pixel 8 Pro kommer med 12 GB LPDDR5X RAM, og så kan du få den med 128 GB, 256 GB eller 512 GB UFS 3.1-lagerplads

Jeg har testet Google Pixel 8 Pro med både apps og spil, og hele oplevelsen er bare god og flydende. Men jeg ville ikke købe Pixel Pro som en gaming mobil, hvor der findes hurtigere Android mobiler, men som daglig smartphone er den fænomenal, og dens batteriforbrug er virkeligt godt optimeret.

 

Pixel 8 Pro – Batteritiden imponerer

Pile 8 Pro kommer med et batteri på omkring 5.000 mAh, der tilbyder over et døgns batteritid ved normalt brug og helt op til 72 timers batteritid med den indbyggede “Ekstrem batterisparefunktion”.

Sammen med Tensor G3 er hele sammenspillet i telefonen bare super optimeret, og jeg er i testperioden nærmest aldrig kommet under 50% i batteri når jeg er gået i seng om aftenen.

Og så har den 30W USB-C opladning og Qi trådløs opladning , ligesom den tilbyder strømdeling, så du kan oplade f.eks. trådløse in-ears på bagsiden af telefonen. Og er batteriet tomt, kan du med 30 min. oplade telefonen til 50%.

Batteritid er klart godkendt, og leder du efter en arbejdshest som bare kan blive ved er Google Pixel Pro et rigtigt godt valg.

 

Hvordan virker den som telefon ?

Google Pixel 8 Pro kommer med 5G og mulighed for både Nano-SIM og eSIM, og så får du WiFi 7, så hvis du har det i dit hjem, så får du lynhurtig trådløs forbindelse.

Pixel 8 Pro kommer også med Bluetooth 5.3 og NFC, så du har adgang til nærmest alle de trådløse muligheder der er brug for. På USB-C har den USB 3.2, så også der rigeligt med hastighed ved kablede overførsler.

Google Pixel 8 Pro har fine antenner, og jeg har testet dem i en uges tid på TDC’s netværk og har haft god forbindelse og lyd. Lyden går klart igennem uanset om det er et WiFi eller LTE opkald.

Googles telefon og SMS (beskeder) app fungere rigtigt godt, og har i det hele taget været en rigtig god oplevelse.

 

Kommer med Android 14 som virkeligt overrasker positivt, og så får man hele 7 års opdateringer.

Som iOS bruger normalt, er Android 14 virkeligt en postiv oplevelse. Jeg synes efterhånden at Android er blevet en stilren og flydende oplevelse, og det ville ikke være svært at hoppe fra iOS til Android, fordi det ikke oplevelse som et kæmpe spring mere.

En af de tilføjelser som springer i øjnene i denne version er muligheden for at tilpasse låseskærmen. Man kan kan skifte mellem diverse urdesigns og formater, tilbydende en mere individualiseret touch til telefonens udseende. Derudover lanceres en AI-drevet tapetgenerator, dog vil denne feature først være tilgængelig på Pixel 8 og 8 Pro modeller ved udrulningen.

Android 14 indfører også udvidet support for passkeys, hvor brugere kan anvende deres fingeraftryk til at få adgang til forskellige tredjepartsapps. Med introduktionen af Androids nye Credential Manager, vil apps kunne konsolidere forskellige login-metoder som adgangskoder og “Sign-in with Google”, hvilket effektiviserer og sikrer login-processen for brugerne.

Yderligere features inkluderer avanceret support for kameraforlængelser, support for 10-bit HDR-billeder, og den innovative Health Connect-funktion. Sidstnævnte muliggør opbevaring af sundheds- og fitnessdata direkte på enheden, en funktion der parallelt findes på Apple Health.

Det mørke tema i Android er stilrent og klart min favorit, så Android 14 er klart godkendt, og med Googles udmelding om 7 års opdateringer på både operativsystem, feature-drops, og sikkerhedpatches, så kan man være tryg ved at købe en Google Pixel 8 Pro.

 

Masser af AI til at redigere billeder og video

Google Pixel 8 Pro kommer med deres Magic Editor som gør det muligt at redigere billeder, og så har de deres Magic Eraser (Magiske viskelæder), som gør du kan fjerne objekter fra billedet, hvis de ikke bør være der. Det er sådan en 50/50 funktion der enten virker rigtigt godt, eller ikke virker, og du kan få meget forskellige resultater på samme valg, men det er en fed funktion som giver stor værdi, hvis der lige er et strømkabel eller en hånd der optræder på billedet som ikke skal være der.

Googles “Bedste Billede” funktion er så genial at den burde være standard på alle telefoner. Vi kender det allesammen, der skal tages et gruppebillede, og der er altid en der drejer hovedet, eller lukker øjnene, og her tager man så bare en håndfuld billeder, og så kan man med værktøjet “Bedste billede” vælge det ansigt for hver deltager i billedet der passer bedst, så man ender med et gruppebillede hvor alle eller de fleste har åbne øjne. Det er bare smart.

Så har vi “Audio Magic Eraser” som bruges til video, hvor du er et sted, hvor der er larm eller musik som fjerner fokus fra den der siger noget. Du kan kalde det adaptiv støjreduktion, for det den gør, er at den fjerner de frekvensområder hvor støjen er, og det fungerer godt.

Så man må sige at Google har forstået at bruge kunstig intelligens til noget virkeligt produktivt i de tilføjelser på Google Pixel 8 Pro.

 

Kameraet er en af de store stjerner på Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro kommer med tre kameraer på bagsiden og et selfie-kamera på forsiden.

Hovedkameraet er på 50 megapixel sensor med vid­vinkel­linse (f/1,68 blænde, Optisk billedestabilisering), så får man en 48 megapixel sensor med ultra­vidvinkel­linse (f/1,95), og så får man en telefonlinse på 48 megapixel (f/2,8, 5x optisk zoom og op til

30x digital zoom). Frontkameraet er 10,5 megapixel sensor (f/2,2 blænde).

Jeg har testet kameraet hele ugen, både indenfor og udenfor, og jeg er imponeret over hvor gode billeder og portrætter kameraet tager. Jeg har også taget HDR video i 4K/30. Ved 60 fps kunne jeg ikke bruge HDR funktionene. Jeg oplevede dog en del lens-flare når man optog video i solskin.

Den medfølgende kamera app er virkelig god og intuituv. Og kameraerne i Google Pixel 8 Pro er på alle måder de største stjerner på telefonen.

Nedenfor er der et galleri over billeder taget med Google Pixel 8 Pro.
BEMÆRK:  billederne er komprimeret til web.

Leder du efter en god kameramobil med Android så skal du klart have Google Pixel 8 Pro med i dine overvejelser.

 

Konklusion – Google gør det igen – Den er bare fantastisk

Google Pixel 8 Pro er et fantastisk bekendskab. Det er en mobil der er bundsolid uanset om det er afvikling af apps, batteritid, ydelse eller stjernen de fantastiske kameraer der er i telefonen.

Og med hele 7 års softwareopdateringer er det let at anbefale alle der leder efter en god Android mobil, at kigge på Google Pixel 8 Pro. Vi kan ihverfald ikke gøre andet end at erklære at det her er Android Topmodellen de andre skal slå.

Vi ender med top karakterer til Google Pixel 8 Pro.

LÆS OGSÅ: TEST: Google Pixel 8 – En lillebror der virkeligt kan noget.

 

Pris og levering

Google Pixel 8 Pro kommer til salg i danske butikker og kan forudbestiiles fra i dag, og kan købes i butikkerne fra den 12. oktober.

Pixel 8 Pro kommer i farverne Obsidian (Sort) , Porcelain (Beige), Bay (lyseblå)

Leveres med 6 måneders Google One Premium-abonnement på 2 TB, 6 måneders Fitbit Premium og 3 måneders YouTube Premium (kun for nye brugere)

Google Pixel 8 Pro Priser:

  • 128 GB: 8.499,-
  • 256 GB: 8.999,-
  • 512 GB: 9.999,-

Google Pixel 8 Pro

8.9
Design 9.5
Ydelse 8.0
Skærm 9.0
Kamera 9.0
Batteri 9.0

Plus

  • Fantastisk kamera
  • Imponerende batteritid
  • Velfungerende AI funktioner
  • Android 14 spiller max
  • 7 års software garanti

Minus

  • Lens-flare på video
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.