Forside Produkter Mobil

Apple bøjer sig: Indfører RCS i iMessage fra 2024

-
(Foto: Apple)

Apple har offentliggjort planer om at indføre Rich Communication Services (RCS) standarden fra næste år, et træk der har været længe ventet af branchen.

Ifølge en talsperson for Apple, der talte med TechRadar og 9to5Mac, vil denne implementering markere en ny æra i mobilkommunikation, specielt i interaktionen mellem iPhone og Android brugere.

 

Annonce:

Hvad er RCS?

RCS, eller Rich Communication Services, er en moderne erstatning for traditionelle SMS og MMS beskeder. Denne teknologi tilbyder en række forbedringer såsom højere opløsning af billeder og videoer, bedre gruppechat funktioner, og endda læsekvitteringer, lignende det der findes i mange instant messaging-apps. RCS Universal Profile, som udvikles af GSM Association, sigter mod at standardisere denne teknologi på tværs af alle mobilenheder og operatører, hvilket sikrer en mere ensartet og forbedret brugeroplevelse.

 

Integration med iMessage

Interessant nok, understreger Apple at RCS vil fungere sammen med iMessage, firmaets egen messaging-platform. iMessage er kendt for sin sikkerhed og brugervenlige interface, og med RCS integrationen vil Apple-brugere kunne nyde en mere meget bedre kommunikation med Android-brugere. Denne udvikling er særlig betydningsfuld, da det bryder barriererne mellem forskellige operativsystemer og fremmer en mere inklusiv digital kommunikationsverden.

Apple har dog senere fortalt at RCS beskeder ligesom SMS beskeder bliver grønne i besked-app’en, og derfor vil man stadig kunne se om det er en iMessage eller en SMS/RCS besked man modtager.

 

Se også

Baggrund: Hvad er RCS, og hvordan adskiller det sig fra SMS og iMessage?

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.