Forside * Nyheder

Betydeligt større tilfredshed med MitID

-
MitID (ill. recordere.dk)

Tilfredsheden med MitID er steget betydeligt, selv efter en mindre imponerende introduktion

Selvom udrulningen af MitID havde sine udfordringer, er danskerne nu betydeligt mere tilfredse med den digitale signatur. Nyere undersøgelser afslører, at flertallet af borgerne er glade for at bruge MitID som deres digitale signatur, når de logger ind på deres netbank eller kontakter deres læge. En analyse, der blev udført af Wilke for ITWatch, har dokumenteret denne positive udvikling.

I oktober 2023 blev NemID endelig taget ud af drift, hvilket gjorde MitID til den eneste digitale signatur og godkendelsesløsning i Danmark. Overgangen mødte dog massiv kritik fra både borgere og eksperter, som blev påpeget i undersøgelsen “IT i praksis,” der blev udført af Rambøll Management Consulting i samarbejde med Dansk IT.

Annonce:

Asger Højen Danielsen, ekspert inden for offentlig digitalisering hos Rambøll Management Consulting, udtalte: “Dette er en meget positiv, men også nødvendig udvikling, da MitID er nøglen til næsten alle personlige, digitale tjenester i Danmark.” Han beskrev samtidig udrulningen som “problematiske.”

Til trods for en udfordrende start, peger alt nu på, at kritikken generelt er aftaget. Ikke kun ITWatch’s undersøgelse, men også resultaterne fra “IT i praksis” viser et positivt billede. Ifølge ITWatch’s undersøgelse er 66 procent af de adspurgte nu “meget tilfredse” eller “tilfredse” med MitID, hvilket svarer til 57 procent i “IT i praksis.” Dette udgør en bemærkelsesværdig stigning på hele 25 procentpoint på kun et år, idet tilfredsheden tidligere lå på 32 procent i 2022. MitID har dermed oplevet en betydelig forbedring i borgernes opfattelse, på trods af tidligere udfordringer vedrørende udrulningen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.