Forside * Nyheder

Allente har tabt 71.000 kunder i år

-

Tv-distributøren Allente er gået tilbage på abonnementsbasen her i 2023

I 2023 har tv-distributøren Allente, et joint venture mellem Viaplay Group og Telenor, oplevet en betydelig nedgang i kundebasen og profitabilitet. Selskabet mistede 71.000 kunder siden årets begyndelse, hvilket reducerede abonnementsbasen til 969.000, et markant fald fra over 1 million abonnenter ved udgangen af 2022. Det skriver Mediawatch

Til trods for et fald i abonnementstal, formåede Allente at opnå en marginal omsætningsstigning i tredje kvartal, primært på grund af prisstigninger på cirka syv-otte procent implementeret tidligere på året. Disse stigninger var nødvendige for at imødegå stigende operationelle omkostninger og udgifter til tv-rettigheder. Allentes omsætning i de første ni måneder af året var 4.967 millioner svenske kroner, et lille fald fra 5.073 millioner svenske kroner i samme periode året før.

Annonce:

Til trods for denne omsætningsstigning, har selskabets driftsresultat og nettoresultat taget et hårdt slag. Driftsresultatet faldt fra 200 millioner svenske kroner til 124 millioner svenske kroner, mens nettoresultatet næsten halveredes fra 143 millioner til 75 millioner svenske kroner i de første ni måneder af 2023. Særligt markant var faldet i nettoresultatet for de første tre kvartaler, som dykkede 74 procent til 106 millioner svenske kroner, sammenlignet med 408 millioner svenske kroner i samme periode i 2022.

Som respons på de svagere økonomiske resultater, annoncerede Allente en spareplan i april 2023, der sigter mod at forbedre profitabiliteten og ændre selskabets strategiske fokus. Dette inkluderede en omorganisering, som reflekterede en strategisk skift væk fra satellit-tv, der oprindeligt var kernen i forretningen, til en større fokus på streaming, bredbåndstv og business-to-business løsninger. Denne omorganisering førte til en ti procent reduktion i medarbejderstaben på tværs af markederne i Danmark, Norge, Sverige og Finland, med en reduktion i Danmark fra 38 til 33 medarbejdere.

Endvidere har Viaplay Group, i deres investoropkald, indikeret at de muligvis vil afhænde deres ejerandel i Allente. Denne information blev gentaget ved aflæggelse af Viaplays første kvartalsregnskab i april af daværende administrerende direktør Anders Jensen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.