Forside * Featured

Apple overvejer at åbne for NFC-adgang til konkurrenter i EU

-
Foto: Shutterstock.com

Reuters rapporterede tirsdag, at Apple overvejer at give konkurrenterne adgang til NFC-systemet i iPhones.

Dette skridt kommer efter længere tids kritik fra bankerne, som har argumenteret for, at Apples eksklusive kontrol over den kontaktløse NFC-chip favoriserer deres eget betalingssystem, Apple Pay, over andre.

EU’s antitrust-vagthund rejste i maj 2022 bekymringer. De protesterede officielt mod Apples praksis med at begrænse adgangen til sin mobile tap-and-go-teknologi. Dette har gjort det vanskeligt for konkurrenter at udvikle alternative mobile wallet-tjenester på Apple-enheder.

Annonce:

Apple Pay-konkurrenter som PayPal har været aktive i denne debat.Disse rivaler har spillet en rolle i at anspore EU til at rette antitrustklager mod Apples mobile wallet-teknologi. Virksomheder har indgivet uformelle klager over, hvordan Apple begrænser tredjepartsapps fra at tilgå NFC-funktioner på iPhone, hvilket førte til EU’s klagepunktsmeddelelse mod Apple.

Europa-Kommissionen overvejer nu Apples forslag. I næste måned vil de sandsynligvis søge feedback fra konkurrenter og kunder, før de træffer en beslutning om, hvorvidt de vil acceptere Apples tilbud.

Dette er ikke første gang Apple står over for denne kritik. Tilbage i 2017 ønskede australske banker adgang til NFC for at lancere et alternativ til Apple Pay, men deres bestræbelser var forgæves.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.