Forside * Featured

Microsoft på vej med Windows 12: Kunstig intelligens i fokus

-
(Foto: Microsoft/Rec.dk)

Microsoft ser ud til at være på vej med den næste store opgradering til deres Windows-operativsystem, nemlig Windows 12, ifølge nye rygter.

En kommentar fra PC-producenten Acer, omtalt af TechPowerUp, antyder, at den næste store opgradering af Windows kan blive introduceret i juni 2024. Det er dog vigtigt at understrege, at denne information endnu ikke er bekræftet officielt.

Windows 12 forventes at sætte en ny standard med fokus på kunstig intelligens og maskinlæring. Blandt de forventede funktioner er integration af generativ AI, avancerede sprogmodeller som GPT, samt AI-drevne værktøjer til blandt andet fotoredigering.

Annonce:

 

En anden vigtig del af den kommende opdatering ser ud til at være understøttelsen af ARM-baserede chips. Det forventes, at Qualcomms Snapdragon X Elite, som er planlagt til at blive lanceret midt i 2024, vil være fuldt kompatibel med det nye system.

Ifølge tests udført af Qualcomm er Snapdragon X Elite i stand til at opnå en CPU multi-core score på 15.300 i Geekbench 6. På den anden side opnåede M3-chippen en score på omkring 12.100 ifølge Qualcomms egne tests, som stemmer overens med tidligere uafhængige resultater. Benchmark-kørslerne for Snapdragon X Elite blev dog udført på demo-pc’er, og det er endnu uklart, om de påståede præstationsforbedringer i forhold til M3-chippen vil nå frem til den endelige produktion. Men det kunne blive spændende hvis Windows 12 kan køre med så hurtigt et ARM chipset.

Selvom Microsoft endnu ikke har bekræftet planerne om en ny udgave af Windows, understøtter tidligere rygter også ideen om en lancering af Windows 12 næste år. Derfor kunne det meget vel blive en realitet.

Det er spændende at se, hvordan disse rygter udvikler sig, og hvilke nye funktioner og forbedringer Windows 12 vil bringe, især i lyset af den stigende betydning af kunstig intelligens i vores digitale verden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.