Forside * Fokus

Brug af Dankort styrtdykker pga. Apple Pay

-
Foto: recordere.dk

Fordi Apple Pay er blevet så populært, men kun få banker understøtter Dankort på Apple Pay, så er Dankortet under pres

Valget mellem at bruge et par sekunder på at aktivere betaling med Apple Pay via din iPhone eller Apple Watch, eller at gennemrode pungen efter Dankortet, synes mere og mere at falde til fordel for det førstnævnte. Det skriver EB på baggrund af en artikel i erhvervsmediet Finans.

Ifølge nye data fra Nationalbanken har anvendelsen af Dankort oplevet et dyk på 27 procent i forhold til sidste år.

Annonce:

Henrik Lundgaard Sedenmark, ekspert i betalingsløsninger hos Dansk Erhverv, nævner i et interview med Finans, at dette fald i Dankort-transaktioner er et direkte resultat af en stigning i brugen af Apple Pay, som nu er mange danskeres foretrukne betalingsmetode.

Foto: Nets

Dankort mister popularitet

For øjeblikket er Danske Bank den eneste, der integrerer Dankort med Apple Pay, hvilket bidrager til dets markante tilbagegang.

Der har været opfordringer til handling. Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har gentagne gange bedt de danske banker om at inkludere Dankort i løsninger som Apple Pay, ifølge Finans.

Men på trods af denne politiske opfordring, forklarer betalingsekspert og professor i digitalisering, Jan Damsgaard, fra CBS, i et interview med Finans:

“Det er ikke økonomisk attraktivt. Derfor har bankerne ingen tilskyndelse til at følge opfordringen, og faktisk tror jeg ikke, at vi kommer til at se andre banker følge Danske Bank”, udtaler han til Finans.

Kun fire af landets næsten 60 banker har i øjeblikket planer om at tilføje Dankort til Apple Pay, rapporterer mediet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.