Forside * Featured

James Cameron: Apple Vision Pro er ‘revolutionerende’

-
(Foto: Angela George/CC-BY-SA 4.0/Apple/Rec.dk)

Den kendte film-instruktør siger at han havde en ”religiøs” oplevelse, da han prøvede headsettet for første gang.

”Jeg var ret skeptisk”, siger James Cameron. ”Normalt tilbeder jeg ikke den store Apple-gud. Men jeg blev virkelig væltet helt omkuld”, fortæller filminstruktøren om første gang, han fik Apple Vision Pro demonstreret.

Når det gælder Hollywoods top-instruktører er der kun få, der kan siges at have samme vision og indsigt i teknologien bag det visuelle medie som James Cameron. Før han blev kendt som skaberen af ’Terminator’-universet, før han lavede ’Aliens’, ’Titanic’ og ’Avatar’-serien, arbejdede han med visuelle effekter på B-film som Roger Corman’s ’Battle Beyond the Stars’.

Annonce:

James Cameron har to gange selv formået at revolutionere filmmediet. Første gang var, da han med ’The Abyss’ integrerede computereffekter på en måde, der var mere livagtige og realistiske end tidligere. Og da han anvendte den samme teknologi i ’Terminator 2’ fik både Steven Spielberg og George Lucas øjnene op for, hvad der nu var muligt rent teknisk i filmsammenhænge.

Det fik Spielberg til at lave ’Jurassic Park’ og George Lucas til at lave ’Special Editions’ af den originale ’Star Wars’-trilogi, samt sætte gang i produktionen af prequel-trilogien. Anden gang, James Cameron vendte op og ned på filmverdenen var da han med ’Avatar’ egenhændigt satte gang i en 3D-bølge, der dog er døet lidt hen igen i forhold til biografer og hjemlige oplevelser af film.

”Løser alle problemer”

Men de teknologiske fremskridt, Cameron gjorde i forhold til stereoskopisk video, både når det gælder optagelse og fremvisning, har haft en stor indflydelse på den seneste virtual reality/XR-bølge. Netop derfor er der god grund til at lytte efter, når Cameron udtaler sig om Apples Vision Pro.  Og det har han netop gjort til Vanity Fair.

Cameron har ingen problemer med at finde de helt store superlativer frem, når det gælder headsettet: ”Jeg tror ikke, der er tale om en evolution her, men noget totalt revolutionerende. Og det siger jeg som én, der har arbejdet med VR i 18 år. Jeg vil nærmest beskrive min oplevelse som religiøs.”

Filminstruktøren siger samtidig, at Vision Pro ”løser alle problemer” med VR/MR blandt andet på grund af kvaliteten af skærmen i headsettet. En anden filminstruktør, der beskriver sin oplevelse som værende ”væltet omkuld” er Jon Favreau, som vi blandt andet kender fra ’Iron Man’-filmene og ’The Mandalorian’

Favreaus Dino-video

Favreau er ligesom Cameron en filminstruktør, der i høj grad har øget indflydelse på, hvordan film og TV bliver produceret i vore dage. Han var en af de første, der populariserede brug af virtuelle, volumetriske filmsæt, der siden er blevet en standard. Og han har lavet film som ’Junglebogen’, hvor computergrafikken ikke er til at skelne fra live-action.

Da rygterne om Apple-headsettet begyndte at rumstere for nogle år tilbage, hørte vi blandt andet om at Jon Favreau var blevet hyret til at lave indhold til headsettet. Ifølge Vanity Fair har han lavet en video, hvor en dinosaur kommer ud af en skærm og ser ud som om, den er klar til at spise dig. Derudover er det dog begrænset, hvad vi ved om Favreaus produktioner til Vision Pro.

Om James Cameron planlægger noget VR-indhold til headsettet melder Vanity Fair-artiklen ikke noget om.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.