Forside * Nyheder

Apple hyrer Jon Favreau til at lave indhold til deres MR-headset

-
Jon Favreau til venstre og et designerbud på Apples kommende headset til højre (Foto/Mockup: Georges Biard / CC-BY-SA 3.0/Antonio De Rosa) .

Manden bag ‘The Mandalorian’, ‘Junglebogen’, og ‘Iron Man’ er én blandt flere Hollywood-navne, der er skal hjælpe Apple ind i metaverset, skriver New York Times.

Der er næppe meget tvivl om at skuespilleren, produceren og instruktøren Jon Favreau elsker ny filmteknologi. Ud over at hans live-action-versioner af klassiske Disney-film som ’Junglebogen’ og ’The Lion King’ er store filmteknologiske bedrifter, var han blandt de første til at bruge virtuelle kulisser på en stor, mainstream-produktion med ’The Mandalorian’.

Af samme grund kan man måske godt forstå, hvorfor Apple har bedt netop Jon Favreau om at lave indhold til firmaets kommende Mixed Reality-headset. Lige præcis Apple har penge og goodwill nok til at et stort Hollywood-navn som Favreau har sagt ja, men hans erfaring med xR-teknologier gør ham også til en god kandidat til jobbet.

Annonce:

Det er New York Times, der efter at have talt med to uafhængige kilder med kendskab til Apples xR-planer, rapporterer at Favreau, men også flere andre Hollywood-instruktører, er blevet hyret af Apple til at lave indhold til firmaets kommende Mixed Reality-headset.

Jon Favreaus involvering har dog mindre med klassiske Disney-film og Star Wars-universet at gøre, og er i stedet relateret til en fiktiv dokumentarserie, han for nylig producerede til Apple TV+: ’Prehistoric Planet’.

Dinosaurer på villavejen

I denne serie arbejdede Favreau sammen med holdet bag BBCs smukke, populære (og ikke spor fiktive) ’Planet Earth’-dokumentarserier, inklusive Sir David Attenborough, der lægger stemme til. Her brugte Favrea de samme teknologier som i ’Junglebogen’ og ’Løvernes Konge’ til at skabe en realistisk udseende dokumentarfilm om dinosaurerne og deres omgivelser.

Det er denne dinosaur-oplevelse, som Apple har hyret Jon Favreau til at genskabe i Mixed Reality til deres nye headset. Med andre ord bliver det formentlig noget med selv at være til stede og observere dino’erne. Måske vil du endda kunne se, hvordan det ville se ud, hvis en Tyrannosaurus Rex kom gående ned ad din villavej.

MR-headsettet, som vi længe har fulgt udviklingen af her på siderne, forventes at komme på gaden til næste år. Headsettet er det første produkt i Apples generelle xR-strategi, der om otte-ti år forventes at udmønte sig i AR-teknologier som firmaet tror kan erstatte iPhone på sigt.

Før vi når dertil, går den teknologiske udvikling over MR, der typisk betyder et lukket VR-headset, der dog bruger kameraer til at vise verden ”udenfor” inde i headsettet. På den måde kan man se en udgave af virkeligheden med tilføjede, digitale lag, selv om synsfeltet er lukket af for virkeligheden. Apple-headsettet forventes at ligne skibriller og bliver dyrere end mange af konkurrenterne.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.