Forside * Featured

TEST: Netgear Nighthawk WiFi 7 (RS700S) – Imponerende router med masser af båndbredde

-

Er du på jagt efter en alt-i-én router, og vil du gerne betale ekstra for at få WiFi 7 og lynhurtig ethernet, så skal du se på Netgear Nighthawk WiFi 7

WiFi 7 er lige nu det trådløse netværk som giver den bedste ydelse. Det vel at mærke hvis din computer, tablet eller smartphone understøtter det.

Annonce:

WiFi 7, teknisk betegnet som IEEE 802.11be, er den seneste udvikling inden for trådløs netværksteknologi, som lover at bringe markante forbedringer sammenlignet med sine forgængere. Med en teoretisk maksimal datahastighed på op til 46 Gbps, tilbyder WiFi 7 en næsten femfoldig forøgelse af netværkets hastighed i forhold til WiFi 6.

Netgear er kommet med deres Nighthawk WiFi 7, der ikke alene kommer med WiFi 7, men også med WAN på op til 10 Gbps og LAN med samme hastighed. Men du får lov til at betale for det. Lige nu er prisen omkring 7.700,- for routeren, men så får du også toppen af poppen for alt-i-én løsninger.

Vi har testet Netgear Nighthawk WiFi 7 (RS700S), og her kan du læse hvad vi synes om den.

 

Udpakning, design og installation

Netgear Nighthawk WiFi 7 kommer i en kasse, der udover selve routeren indeholder en lille strømforsyning og et sort ethernet kabel. Så du har alt hvad du skal bruge for at komme i gang.

Designet adskiller sig meget fra andre Nighthawk routere vi har set fra Netgear. Den nye er mere et lille tårn, i stedet for en flad kasse med en masse antenner på. Men der er rigeligt med antenner skjult inde i kabinettet.

Kabinettet er 28,2 cm høj og har på forsiden en række lysdioder på frontpanelet, der giver information om både kablede og trådløse forbindelser, og på bagsiden har du en 10 Gbps Internet WAN port, 4 x 1 Gbps ethernet LAN porte og en 10 Gbps netværk (LAN) port.

Det gør at skulle du senere få en lynhurtig internetforbindelse på mere end 1 Gigabit, så kan du bruge 10 Gbps LAN porten til at udbygge dit kablede netværk, så du helt sikkert er fremtidssikret noget tid. Udover ethernet porte, er der også et USB-A 3.1 stik, så du kan tilslutte en harddisk til ekstern lagerplads.

 

Rigeligt med porte på Netgear Nighthawk WiFi 7

Netgear hævder, at dette opretstående design hjælper Nighthawk WiFi 7 og dens otte interne antenner til mere effektivt at transmittere et Wi-Fi-signal 360 grader, hvilket ifølge Netgears specifikationer giver den en rækkevidde på 2500 kvadratmeter i Danmark.

I top og bund er der køleåbninger og routeren drives af en kraftig quad-core ARM processor, der kører 2,6 GHz med 2 GB hukommelse og 512 MB lagerplads.

Jeg synes designet er elegant, men ville ønske at Netgear tilbød den i en hvid model også, da det sorte virker så dominant når det skal stå fremme i stuen, men på et gamerbord er det sikkert mere end godkendt.

 

Web interface på Nighthawk WiFi 7

Installationen af Netgear Nighthawk WiFi 7 kan foretages me enten Netgear’s Nighthawk app eller via et web interface. Jeg valgte det sidste, da jeg nok er af den gamle skole, hvor jeg godt kan lide lidt større skærme at installere mit net-udstyr på, men jeg gennemgår app’en senere i testen.

Under installationen skulle man sætte nyt admin kodeord, ligesom man også kunne vælge at skifte navn og kodeord på det trådløse netværk. Routeren fandt også en ny firmware som den installerede automatisk.

 

WiFi 7 og 10Gbps LAN og WAN og mange netværksfunktioner

Netgear Nighthawk WiFi 7 kommer med 2.4Ghz , 5Ghz og 6Ghz netværk for at understøtte WiFi 7, og du vælger selv om dit trådløse netværk skal hedde det samme på alle bånd eller om du vil have forskellige navne til de forskellige trådløse netværk. Personligt bruger jeg Unifi og der har jeg valgt at adskille 2.4Ghz fra mine 5 og 6 Ghz netværk. Dette for at sikre at jeg ikke falder til for langsom trådløs hastighed, og jeg synes det er dejligt at se at Nighthawk WiFi 7 tilbyder samme funktionalitet.

Oven i det kan du opsætte et gæste-netværk, som er adskilt fra dit eget netværk, så gæster ikke kan se og betjene dine enheder på netværket, og du kan også vælge om gæster skal have adgang til alle bånd, eller om du ønsker at de kun skal kunne køre 2,4 Ghz. Du kan tilslutte op til 200 enheder til routeren.

Og så er jeg glad for at se at den også understøtter VLAN, så du kan sætte virtuelle netværk op. Det er nok ikke noget de fleste bruger, men er man lidt nørdet, og vil adskille f.eks. IoT enheder fra resten af dit netværk, så kan man sætte VLAN numre op, der adskiller forskellige enheder. Det skal dog siges at VLAN på Nighthawk kun gælder kablet netværk. Jeg har ikke kunde finde en måde at sætte det op på trådløse netværk.

Jeg målte Nighthawk WiFi 7 med WiFi Explorer til MacOS, og den havde en ganske ensartet styrke sammenlignet med mine Unifi WiFi 7 Pro. Og når jeg rendte rundt med en Google Pixel Pro 8, en Samsung Galaxy S24 Ultra og en iPhone 15 Pro Max (WiFi 6E) i hele huset på 4 adskilte etager (73 m2 per grundplan), havde jeg fint WiFi 7 dækning på alle etager, og jeg kunne sagtens trække min 1gbps internetforbindelse fuldt ud på alle enheder.

Oven i det har du mulighed for på de kablede forbindelser at trække alt det du har brug for, og jeg synes det er fedt at man får en 10gbps port med til både WAN og LAN. Oven i det kan man ‘bundle’ porte hvis man har brug for endnu mere ydelse. Ikke jeg ser særligt mange har brug for det, men det er fint nok at det tilbydes.

I det hele taget imponerer Nighthawk WiFi 7 når det gælder ydelse. Når den først er sat op, så kører det bare, og hvis man vil ofre det den koster er det nok en af de bedst ydende alt-i-én routere med WiFi 7 lige nu.

 

OpenVPN og Netgear Armor

Netgear Nighthawk WiFi 7 har understøttelse for OpenVPN. OpenVPN er en rigtig robust VPN løsning, og for dem som har behovet, så får du med dette en rigtig god måde at koble dig på dit hjemmenetværk når du er på farten.

En af fordelene ved at have en VPN forbindelse til hjemmet, er at du kan styre de fleste af dine netværksenheder på rejser, men også hvis du f.eks. er udenfor EU, og gerne vil se dansk TV eller streaming, så kan du koble dig på dit hjemmenetværk og så tror både TV 2 Play og YouSee at du stadig sidder hjemme i stuen og ser med.

OpenVPN virker med både Windows, MacOS, Linux, Android og iOS, så uanset hvilken smartphone, tablet eller computer du har, så kan du finde en OpenVPN klient der virker.

Sammen med routeren får du 12 måneders Armor abonnement som sikrer dit netværk, men når de 12 måneder er gået, så skal du betale. Det er dog ikke noget jeg personligt ville betale for.

 

Nighthawk App er let at bruge

App’en er rigtig brugervenlig, og den er god til at guide dig igennem de forskellige funktioner du har til rådighed, og ønsker du at sætte forældre kontrol op, er der funktioner du kan implementere.

Det samme gælder Netgear Armor der beskytter mod forskellige typer af angreb. Også det har en ekstra årlig omkostning hvis du vil gøre brug af det. Det skal siges, at sætter du din router ordentligt op, og ikke åbner alle mulige porte, er du som oftest rigeligt beskyttet når det gælder angreb fra nettet.

Men som sagt er jeg selv af gammel skole, og jeg syne at web interfacet giver mig mere info end jeg kan få i app’en.

Konklusion – Skal du købe Netgear Nighthawk WiFi 7 RS700S?

Jeg synes at du får en virkelig god router i Netgear Nighthawk WiFi 7, faktisk synes jeg du får meget for pengene. Der vil altid være nogen der siger: “Køb Unifi”, men lige nu kan du ikke få noget tilsvarende fra Unifi, så der må du vente til Unifi Dream Router kommer med WiFi 7 og 2.5 gbps LAN og WAN.

Du skal grave dybt i pungen for at betale for Nighthawk WiFi 7, men til gengæld får du en router, du kan have glæde af i mange år. Og den er med garanti bedre end de routere din internet udbyder smider med når du betaler for dit internet abonnement.

Så den får en flot karakter, og ja, er du til mere avancerede netværk findes der alternativer, men du kommer til at betale lige så meget eller mere hvis du skal have samme ydelse.

 

Pris og tilgængelighed

Negear Nighthawk WiFi 7 kan købes nu, og prisen svinger meget fra 7.634,- til over 8.000, men du kan se bedste dagspris på pricerunner.

 

Specifikationer engelsk

Wi-Fi Tri-band Wi-Fi 7
Wi-Fi Speed 19Gbps
Connectivity 1x 10Gb Ethernet (WAN), 1x 10Gigabit Ethernet (LAN), 4x Gigabit Ethernet
Processor Broadcom BCM6726/3, quad-core 2.6GHz
Memory 2GB
Storage 512MB Flash
Dimensions 282 x 124 x 142mm, 1.6kg

 

Netgear Nighthawk WiFi 7 RS700S

9
Design 8.0
Ydelse 10.0
Pris 9.0

Plus

  • Imponerende ydelse
  • Let at sætte op
  • God dækning på WiFi

Minus

  • Ingen VLAN på WiFi
  • Ville gerne have en hvid model
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.