Forside * Fokus

Nu kommer der reklamer i Windows 11 Start Menu

-
Sådan en reklame se ud. Foto: Microsoft

Microsoft på vej med reklamer i Start-menuen på Windows 11 for alle brugere

Nu kommer der reklamer ind i Windows 11 Start Menu, eller anbefalinger som Microsoft kalder det. Det skriver The Verge

Disse annoncer blev oprindeligt testet med Windows Insiders tidligere på måneden, og denne uge har Microsoft udrullet opdatering KB5036980 til Windows 11-brugere, hvilket medfører integration af reklamer for apps fra Microsoft Store direkte i Start-menuen.

Annonce:

“Den anbefalede sektion i Start-menuen vil vise nogle Microsoft Store-apps”, fortæller Microsoft i opdateringsnoterne til sin seneste offentlige Windows 11-udgivelse, og fortsætter:

“Disse apps kommer fra et lille antal udvalgte udviklere.« Annoncerne er designet til at hjælpe Windows 11-brugere med at opdage flere apps, men vil i høj grad være til gavn for de udviklere, som Microsoft forsøger at friste til at bygge flere Windows-apps”.

Annoncerne blev først testet for to uger siden, og overgangen fra betatest til officiel udgivelse skete hurtigt, hvilket var uventet hurtigt.

Heldigvis har Microsoft gjort det muligt at slippe for app-anbefalingerne hvis de ikke ønskes. Under Indstillinger > Tilpasning > Start kan man deaktivere “Vis anbefalinger for tips, app-kampagner og mere.”

Selvom KB5036980-opdateringen er valgfri lige nu, planlægger Microsoft at implementere den på alle Windows 11-enheder i de kommende uger.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.