Forside * Featured

Elon Musk: Tesla er nu et AI-firma

-
Elon Musk ved afsløringen af Teslas Cybertruck-model (Foto: Tesla).

Elon Musk forestiller sig at koble millioner af Tesla’er ude i verden sammen i et distribueret server-system, der  blandt andet skal køre en gigantisk, kunstig intelligens.

Du behøver ikke tjekke datoen. Overskriften herover er ingen aprilsnar, men derimod, hvad Elon Musk fortalte sine investorer ved Teslas sidste regnskabsfremlæggelse. Hvis du er en af de mange, der har købt en Tesla, var du nok ikke klar over, at du rent faktisk havde købt en computer på hjul snarere end en elbil.

Og så er Tesla i øvrigt slet ikke et bilfirma længere. ”Hvis du kun tænker på Teslas værdi som om vi er et bilfirma, har fundamentalt forkert fat i sammenhængen”, sagde Elon Musk som svar på et spørgsmål fra en investor. ”Vi bør i virkeligheden blive anset for at være et AI- eller robotteknologi-firma”.

Annonce:

Musks bemærkninger kom efter en regnskabsfremlæggelse, der viste blodrøde tal for Tesla, der som følge af nedgangen i efterspørgslen på elbiler helt generelt, også har måtte fyre hver tiende medarbejder. Oven i det skal flere tusinde Cybertrucks hjemkaldes på grund af en fejl på speederpedalen.

For at vise investorerne, at Tesla var klar til at lave, hvad de i Silicon Valley kalder en ’pivot’, benyttede Musk og de øvrige Tesla-ledere regnskabsfremlæggelsen til at understrege, hvor langt fremme, Tesla er med selvkørende AI-teknologi.

100 millioner Tesla’er koblet sammen

Det betyder blandt andet, at Tesla har skruet forventningerne ned til en billig Tesla, og har i stedet annonceret, at de vil begynde at lave robotaxier i stil med dem fra Waymo og Cruise. Regnskabet viste blandt andet, at Tesla har indkøbt 35.000 styk af NVIDIAs dedikerede AI-chip H100 til udviklingen af blandt andet Robotaxi’en, supercomputeren Dojo og robotten Optimus Bot.

Hvis Musk får sin vilje, skal Tesla købe yderligere 50.000 af disse chips, hvilket vil gøre firmaet til en større aftager af H100 end Amazon og Google, men dog ikke større end Meta, der har indkøbt flest af den højtydende chip.

Og hvis det skulle vise sig ikke at være nok, har Elon Musk en plan i baghånden, der kan give ham en masse computerkraft. Han vil simpelthen koble millioner af Teslaer ude i verden sammen til et stort, distribueret serversystem.

”Det er totalt oplagt. Hvis vi har millioner af biler derude, hvor computeren bare laver ingenting det meste af tiden, kan vi lige så godt sætte dem til noget nyttigt. Hvis vi så når op over 100 millioner biler – og det tror jeg vi kommer til – så har du noget i retning af 100 Gigawatts brugbar computerkraft til rådighed. Det er mere end nogle andre firmaer har”.

Før du farer hen og tjekker købskontrakten på din Tesla, skal du vide, at Musk inkluderede firmaets kommende Robotaxi’er i de 100 millioner, og ikke specifikt sagde noget om privatkøbte Tesla’er.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.