Forside * Featured

Ny svensk app: Tip en ulovlig parkering og tjen penge

-
Foto: Pixabay.com. Grafik: recordere.dk

En svensk iværksætter har lanceret en app hvor man kan tjene penge på ulovlige parkeringer

I den svenske by Uppsala kan man nu tjene klingende mønt ved at angive ulovligt parkerede biler! Takket være et frisk pust fra den svenske iværksætterverden, kan byens borgere med app’en fra Scout Park gøre gåture i byen til en lukrativ nebengeschäft. Fang en lidt for frisk parkering på kamera, og se 100 svenske kroner (ca. 65 danske) rulle ind på kontoen, hver gang parkeringsvagten svinger hammeren.

Ifølge TV 2 blev app’en modtaget med skepsis og tvivl. Mange troede det var en aprilsnar, da SVT bragte omtalen d. 1. april. Men sandheden er, at jagten på de “parkeringsmæssige sortseere” har potentiale til at blive en ny folkesport i Uppsala. Jesper Zølck fra TV 2 bekræfter, at det bestemt ikke er en spøg.

Annonce:

Reaktionerne har været blandede, spænder fra entusiastisk bifald på sociale medier til dystre forudsigelser om et samfund, hvor angiveri bliver en del af hverdagen.

TV 2 har talt med Q-Park, som bestyrer 4.000 p-pladser i Danmark, om de kan se en lignende app taget i brug hos dem. Men det blev et rungende nej. Den primære årsag er at de ikke ville kunne stå inde for sikkerheden på gaden hvis private begynder at gå rundt og tage billeder af hinandens biler.

“Hvis en privatperson tager et billede af en bil, og ejeren tilfældigvis ser det, kan det give nogle rigtig dumme situationer, som vi ikke kan stå inde for”, fortæller adm.direktør hos Q-Park, Alex Pedersen, til TV 2.

Scout Park, som selskabet bag app’en hedder, har indtil videre indgået en aftale med det private parkeringsselskab Parkias, og lige nu er brugen begrænset til byen Uppsala. Deres drøm om at udvide til hele Sverige.

Det er p.t. ikke muligt at blive dusørjæger i Sverige hvis du har en dansk adresse. Brug af app’en kræver at man har en svensk postadresse og er over 16 år.

Men ville du bruge sådan en app til at tjene lidt ekstra gryn, hvis et eller flere af de danske P-selskaber tager bolden op? Skriv en kommentar herunder.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.