Forside * Featured

Spotify-kode afslører remix-funktion og lossless-ankomst

-

Et tillægsabonnement med navnet ’Music Pro’ kan indeholde det længe ventede kvalitetsløft, men også en funktion til optimering af hovedtelefon-lytning.

Vi har skrevet om det før. Mange gange. Så vi tør nok ikke løbe an på at sige noget definitivt, men blot endnu en gang spørge: Er Spotify langt om længe på vej med den lossless-løsning, de har lovet i årevis?

Annonce:

Når vi nu endnu engang hiver denne slidte kanin op fra hatten, er det fordi, der er nyt omkring kommende funktioner på verdens største musikstreamingtjeneste. Wall Street Journal har f.eks. fundet ud af, at Spotify formentlig vil gøre det muligt at remixe og lege med musiktracks direkte i firmaets app.

Det er en ny funktion, som kilder beskriver over for nyhedsmediet som værende muligheden for at skrue op of ned for tempoet, lave mash-ups, og foretage forskellige typer redigering i Spotify-tracks fra kunstnere, der giver lov til det. Dermed forsøger Spotify formentlig at konkurrere om folks opmærksomhed med TikTok, der har lanceret lignende funktioner.

Angiveligt skulle disse remixes kunne gemmes, så brugeren kan lytte til dem igen og igen, men de vil ikke være delbare på andre platforme af rettighedsgrunde. Nogle af funktionerne skulle blive tilgængelige for almindelige, betalende abonnenter, mens andre kun er tilgængelige for folk, der betaler for et tillægs-abonnement.

Marketing-info gemt i tekst-strenge

Og det er her, det bliver interessant for dem, der venter på at Spotify gør musikken klar i lossless-kvalitet. Reddit-brugeren Hypixely har nemlig gennemtrevlet koden på nye versioner af Spotifys iOS-app og har fundet nogle tekst-strenge, der ikke var der tidligere. Hypixely har tidligere afsløret, at det ovennævnte tillægsabonnement kunne komme til at hedde ’Supremium’, efter at både navnet og logoet dukkede op i koden.

Men det er der lavet om på nu, skriver Hypixely i et nyt indlæg. Alle spor af Supremium er væk og er i stedet erstattet af et tillægsabonnement med navnet ’Music Pro’. Dette skulle ifølge Hypixely omfatte dels de ovennævnte remix-funktioner, filtrering af ens musik efter stemning, aktivitet, og genre…og så altså også lossless-musik.

Ifølge Hypixely kommer lossless-musikken til også lige at snige sig ind i hi-res-verdenen med en opløsning på op til 24-bit/44.1KHz i FLAC-formatet. Hypixely nævner også, at det ser ud som om, afspilningskvaliteten bliver vist, ligesom det sker på andre streamingtjenester.

Endelig skulle der også komme en optimeringsfunktion til lytning i hovedtelefoner. Ifølge tekststrengene i koden skulle denne ”løfte dine hovedtelefoners ydelse med patenteret teknologi”, og denne skulle også kunne virke med Apples AirPods.

Hvornår et eventuelt ’Music Pro’-tillægsabonnement eventuelt bliver annonceret, er ikke til at sige, baseret på tidligere erfaringer. Som Hypixely skriver, kan vi håbe, at det bliver engang i dette århundrede.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.