Forside * Featured

Medie: Tesla skrotter planer om en billig elbil (opdateret)

-
Foto: pixabay.com

Midt i hård kinesisk elbilkonkurrence har Tesla valgt at sadle om og droppe en billigmodel

Tesla dropper ambitionerne om at introducere en mere prisvenlig elbil, så de kunne dække hele spektret. Et skridt der længe har været ventet af investorer som nøglen til at omdanne selskabet til en masseproducerende bilfabrikant. Det er nyhedsmediet Reuters som har talt med 3 forskellige kilder med kendskab til Teslas planer.

Modellen der nu er droppet gik i folkemunde under navnet Model 2, omend Tesla ikke selv havde sat navn på. Udviklingen kommer i lyset af skærpet konkurrence på det kinesiske elbilmarked, hvor lokale spillere hurtigt udvider deres fodaftryk.

Annonce:

Trods den tidligere annoncerede plan om at lancere en økonomisk overkommelig model, har Tesla valgt at fokusere på videreudviklingen af selvkørende robotaxier baseret på deres eksisterende platform for mindre køretøjer.

Analytikere ser Teslas beslutning som en anerkendelse af de stramme marginer, der ville være forbundet med den billigere bilmodel, og den lave sandsynlighed for, at kunderne i det billige segment ville investere i tilføjelsen af Full Self-Driving (FSD) funktioner. Sam Abuelsamid fra Guidehouse Insights pointerer overfor Reuters, at Teslas fokus nu forbliver på produkter med højere marginer og mindre prisfølsomme markedssegmenter.

Denne strategiændring er blevet mødt med bifald fra investeringsmiljøet, hvor Michael Ashley Schulman fra Running Point Capital overfor Reuters fremhæver Teslas modige træk ved at definere sin niche inden for premium-segmentet af elbilsmarkedet. Ved at træde tilbage fra den lavere ende af markedet, åbner Tesla op for en større rentabilitet og bedre marginer, samtidig med at de fastholder en ledende position inden for udviklingen af opladningssystemer til elbiler.

 

Opdatering 6/4

Elon Musk reagerer på X med en ultra kort kommentar om at Reuters lyver (igen).

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.