Forside * Tests

TEST: MSI Stealth 14 AI Studio A1VFG – Bærbar gamer PC

-

Skal du bruge en bærbar med gode gamer specifikationer, har vi testet den nye MSI Stealth 14” med OLED skærm og Nvidia grafik.

Det er konfirmationstid, så der er nok en konfirmand eller to der ønsker sig en bærbar gaming PC, og der har MSI netop lanceret Stealth 14 AI Studio familien, og da de spurgte om vi ville teste deres “lille ny” sagde vi ja tak med det samme, og her kan du så læse hvad vi synes om den smarte bærbare gamer PC. Men du skal være opmærksom på at du skal af med omkring 18.600,- for pakken.

 

Annonce:

Design er nok mest for folk der vil have LED lys

MSI Stealth 14 AI Studio A1VFG kommer i en kasse der udover computeren indeholder en strømforsyning og diverse manualer.

Computeren er lavet i en “metalic” mørkeblå (Star Blue) magnesium-aluminiumslegering, der faktisk er ret elegant, og låget er prydet af MSI’s tigerdrage, som også pynter. På siden finder man HDMI, mini-jack, USB-A og USB-C porte (Thunderbolt 4), ligesom man på venstre side også finder et stik til strømforsyningen.

 

Hjørnerne på bagsiden er prydet af LED lys som i en indstilling kan slås fra hvis det er det man ønsker.

 

Tastaturet er med store præcise knapper, men jeg synes at responsen er lidt langsom i forhold til hvad jeg ville forvente af en Gaming PC. Tastaturet er oplyst af skiftende LED farver.

Trackpad fungererede godt, og der var rigeligt med plads til mine store fingre kunne navigere rundt på pladen.

 

På indersiden af låget finder man en 14” 120Hz OLED skærm og over den er der et webkamera, der kan slås fra med en manuel mekanisk knap som sidder til højre for kameraet. Web kameraet understøtter også Windows Hello, så det kan låse Windows op uden pinkode eller kodeord.

Computeren måler 315.6 x 246.25 x 19.9-21.8 mm og vejer 1,7 kg. Og personligt kan jeg godt lide designet.

 

Stealth 14 AI Studio med sollys i baggrunden (foto: recordere.dk)

2.8K 14” OLED 120Hz skærm

MSI Stealth 14 AI Studio A1VFG kommer med en 14” 2.8K (2880×1800), 120Hz 16:10 OLED skærm, der nok er den mest reflekterende skærm jeg har set længe på en gamer PC. Det gør det endog rigtigt svært at sidde foran et solrigt vindue og skrive eller spille spil med mørk baggrund.

Der er ingen tvivl om at når man sidder i mørket så er den knivskarp og har virkeligt et godt og farvefyldt billede, som endog kan justeres med en medfølgende True Color app, hvor man kan vælge mellem Gamer, Anti-Blue, SRGB, AdobeRGB, Display P3, Office og Movie mode.

Jeg har siddet nogle timer og spillet MS Flight Simulator 2020 på den med en masse addons, og selv med 2.8K opløsning var billedet altid klart. Det skyldes naturligvis også det indbyggede Nvidia Geforce RTX 4060 grafikkort, der følger med.

Det står knivskarpt, og man kan godt vænne sig til at spille med OLED skærmen som er godkendt hvis man vel og mærke ikke sidder med et solrigt vindue i ryggen.

 

Man køber ikke bærbare gamer computere for batteritiden

MSI Stealth 14 AI Studio A1VFG kommer med et 4-Cell 72 Whr batteri, og selvom jeg har søgt og søgt har jeg ikke kunne finde en officiel udmelding fra MSI om hvor meget batteritid man kan forvente, men lad mig bare konstatere at man køber ikke en Gamer bærbar for batteritiden.

Selv når jeg “bare” surfede og brugte office app’s lovede windows aldrig mere end 2-4 timers batteritid, og når jeg så startede med at presse CPU og GPU lidt, så var det altid nødvendigt at finde den medfølgende 240W strømforsyning frem.

 

Fin ydelse fra både CPU og GPU

MSI Stealth 14 AI Studio A1VFG kommer med Intel Ultra 7 155H, Nvidia RTX 4060 GPU, og har 32GB DDR5 RAM indbygget som kan udbygges op til 96GB. Og inde i maskinen er der en 1TB NVMe PCIe SSD.

I Geekbench 7 CPU test score var på single-core 2.341 og på multi-core 13.084, og på Geekbench 7 GPU test scorede Razer Blade 16 Mercury 92.757 med OpenCL. Med Cinebench 2024.1 lod jeg den køre en GPU test, og der klarede den 9.406 i score.

Intel Ultra 7 155H har 6 performance kerner, 8 Efficient-kerner og 2 Low Power Efficient-kerner.

Alle ovenstående scores er en del langtsommere end den Razer Blade 16 Mercury som vi testede for et par måneder siden, men den kom også med en væsentlig højere pris.

MSI Stealth 14 AI Studio A1VFG har sit eget VAPOR kammer afkølingssystem, og jeg oplevede aldrig at computeren blev alt for varm. Og så har den en MSI AI Engine der selv optimerer performance indstillingerne.

Oven i det får man både WiFi 7 og Bluetooth 5.4 så man har rigeligt med gode trådløse forbindelser.

 

Windows 11 Home og masser af bloatware

MSI Stealth 14 AI Studio A1VFG kommer med Windows 11, og det fungerer godt. Desværre er jeg ikke så begejstret for den mængde bloatware der er forudinstalleret på PC’en.

Både en Norton Antivirus, Microsoft Office, Luminar Neo og Spotify har listet sig ind på computeren, og var det så bare fulde versioner, men nej – Man skal naturligvis købe adgang til dem for at bruge dem bagefter.

Udover det er der en del relevante MSI og Nvidia værktøjer. AI delen består i et optimeringsværtøj fra MSI selv, der hele tiden sikrer at computeren performer optimalt.

 

Konklusion

Ser man bort fra den reflekterende skærm og det meget bloatware der følger med, så er MSI Stealth 14 AI Studio A1VFG faktisk en ret god bærbar gaming PC til prisen.

Designet er elegant, og de fleste spil kan køre i højeste opløsning i nærmest ultra mode.

Men du skal også af med omkring 18.600 for at få herligheden, og det gør at du skal holde godt øje med om hvad konkurrenterne tilbyder i samme prisområde.

Men det er klart en gamer PC vi kan anbefale, hvis man da fjerner alt det bloatware der er installeret. Vi ender med 3 / 5 stjerner

 

Pris og levering

Jeg har set Stealth 14 AI Studio A1VFG online til priser fra omkring 18.600,-.

Markedet er hele tiden i bevægelse, så jeg vil anbefale at man holder øje på pricerunner inden man køber den. Desværre er den endnu ikke dukket op der.

Stealth 14 AI Studio A1V Specifikationer

  • The latest Intel® Core™ Ultra 9 processor 185H
  • Windows 11 Home / Windows 11 Pro
  • (MSI recommends Windows 11 Pro for business.)
  • Up to latest GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU 8GB GDDR6
  • NVIDIA® GeForce RTX™ Studio Laptop
  • The Discrete Graphics mode squeezes the GPU performance to the extreme level
  • MSI AI Engine adjusts various system settings automatically to best fit your needs.
  • Magnesium-Aluminum Alloy Chassis
  • 14″ 2.8K (2880×1800), 16:10, 120Hz Refresh Rate, 100% DCI-P3 (Typical), OLED panel (Optional)
  • 14″ QHD+(2560 x 1600), 16:10, 240Hz Refresh Rate, 100% DCI-P3(Typical), IPS-Level panel (Optional)
  • 1.7kg
  • 19mmSound by Dynaudio sound system
  • Vapor Chamber Cooler Design
  • IR HD webcam with Webcam Shutter

MSI Stealth 14 AI Studio A1VFG

6
Samlet vurdering 6.0

Plus

  • God ydelse
  • Lækkert design
  • OLED skærm med høj opløsning

Minus

  • Meget reflektion i skærm
  • Alt for meget bloatware med i Windows
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.