Forside * Nyheder

To af de bedre 1. april-jokes fra gaming-verdenen

-
(Foto: Razer)

Razers Cthulhu-stol har arme, der kan hjælpe dig med ikke at blive forstyrret, når du spiller – og Cyberpunk 2077 kommer nu i en floppy disk-version med 97.619 disketter.

Er aprilsnar-traditionen ved at gå af mode? Mange steder på nettet og sociale medier stønner og sukker brugerne højlydt over de mange aprilspøge i tech-medierne, der bliver lanceret på dagen. Men måske handler det bare om, at de skal være gode – og sjove – nok?

Vores aprilsnar om restaureringen af ’Jul og Grønne Skove’ (også kendt som ’Poul og Nulle i Hullet’) blev f.eks. taget godt imod af læserne. Og der er da også eksempler på, hvordan nogle firmaer formår at præsentere velorganiserede aprilspøge, som fik os til at klukke her på redaktionen.

Annonce:

I år var det specielt to april-jokes fra gaming-verdenen, der fik vores opmærksomhed. Den ene kommer fra Razer, der som bekendt laver et stort udvalg af endog meget populært gaming-tilbehør. Det sidste inkluderer gaming-stole.

Men Cthulhu-stolen, som Razer angiveligt tilføjede til sit sortiment 1. april er alligevel noget helt særligt. Stolen er naturligvis opkaldt efter H.P. Lovecrafts kosmiske væsen, der er en blanding af en drage, et menneske, og en blæksprutte. Det sidste giver Cthulhu en flok tentakler, der udspringer fra væsenets ansigt.

Floppy-installation af hitspil

Det er disse tentakler, som Razer har føjet til firmaets gamingstol, selv om disse måske i højere grad minder om skurken Dr. Octopus’ arme fra Spider-Man-universet. Der er dog en god chance for, at Razer kunne risikere et søgsmål, hvis de gik i den retning, også selv om der bare er tale om en aprilsspøg. Så hellere bruge Cthulhu-figuren, som nu er i det offentlige domæne.

Som man kan se på nedenstående video er armene ret praktiske og kan hive mad ud af mikroovnen og fodre dig med den, eller f.eks. klare noget af den personlige hygiejne, alt imens du gamer løs. Den kan også overtage musen, hvis du har behov for at bruge begge hænder til noget andet, mens du spiller.

Tentaklerne styres af en AI baseret på Razers Skynapse-chip (var der nogen, der sagde SkyNet?). Selv om AI’en er baseret på et 1,337TB stort trænings-datasæt, vil Razer kun garantere, at tentaklerne adlyder dine kommandoer i 96,9% af tilfældene. Så må du jo selv vurdere, om du tør løbe an på konsekvenserne af, hvad der sker i de sidste 3,1% af gangene.

(Foto: CD Project RED)

Den anden, sjove aprilsnar fra gaming-verdenen (som der dog ikke var gjort helt så meget ud af som ovenstående fra Razer) kommer fra CD Projekt RED, spilfirmaet bag hittet ’Cyberpunk 2077’. Aprilsnar-nyheden fra dem består i at de nu vil gøre spillet tilgængelig på floppy disk. Og fordi spillet fylder så meget som det gør, kræver det 97.619 disketter.

Som de af os, der husker floppy-æraen vil vide, tager det en rum tid at installere et spil på den måde. Og så må man jo i øvrigt håbe, at der ikke er fejl på en af diskene…

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.