Forside * Nyheder

I vækst: Nu 5 millioner tv-pirater i Norden

-

Analysebureauet Mediavision fortæller at der er kommet 400.000 flere pirater i Norden

Piratkopiering fortsætter med at udfordre det nordiske mediemarked. Trods tiltag fra forskellige aktører for at mindske piratkopiering, stiger det ulovlige forbrug af film, serier og live-sport over hele Norden.

Annonce:

Flere husstande betaler desuden for ulovlige tv-tjenester, kendt som ulovligt IPTV. Det skriver analysefirmaet Mediavision i en udmelding.

Nylige data fra dem viser, at 25 procent af personer mellem 15 og 74 år i Norden har downloadet eller streamet film, serier eller live-sport ulovligt i den forgangne måned. Dette svarer til cirka 5 millioner pirater, en stigning på 400.000 fra året før.

Antallet af husstande, der abonnerer på ulovlige tv-tjenester gennem IPTV (Internet Protocol Television), er også i vækst. Omkring 1,3 millioner nordiske husstande betaler nu for adgang til tusindvis af ulovlige tv- og streamingtjenester, hvilket er en stigning på 16 procent i forhold til året før.

“Piratkopiering er stadig et problem i Norden. Økonomisk pres på husholdningerne kombineret med generelt øgede priser på lovlige alternativer er faktorer, der sandsynligvis har bidraget til væksten”, fortæller Natalia Borelius, analytiker hos Mediavision.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.