Forside * Featured

ICQ Lukker ned: Enden på en æra den 26. juni

-

Den velkendte instant messaging-service ICQ trækker nu stikket. Den russiske virksomhed VK, som har haft ejerskab over ICQ siden 2010, annoncerede nylig at tjenesten vil ophøre med at fungere fra den 26. juni. VK opfordrer brugerne til at skifte til deres andre chatløsninger.

ICQ var pioner inden for tidlige instant messaging-tjenester og blev hurtigt populær på grund af sin unikke brug af numre i stedet for kaldenavne eller e-mailadresser til at forbinde brugere. Denne tjeneste, lanceret i 1996 af det israelske firma Mirabilis, adskilte sig også ved at tilbyde funktioner som SMS-beskeder og muligheden for at sende beskeder til offline brugere.

Historien om ICQ er en fortælling om opstigning og fald inden for digital kommunikation. Efter at have nået en imponerende milepæl på 100 millioner registrerede brugere, blev Mirabilis købt af AOL i 1998 som en del af en periode, hvor store mediefirmaer aggressivt udvidede deres digitale tjenester. Dette køb faldt sammen med AOL’s infamøse fusion med Time Warner et år tidligere.

Annonce:

I 2010 blev ICQ solgt til Digital Sky Technologies, en del af det firma, der nu er kendt som VK. VK, tidligere kendt som Mail.ru, videreførte ICQ’s legacy ind i en ny æra, hvor tjenesten blev redesignet til at ligne moderne messaging-apps som WhatsApp og Telegram. På trods af disse ændringer, og selvom en version af appen var tilgængelig i iOS App Store indtil for nylig, synes ICQ’s dage at have været talte i noget tid. VK’s nylige annoncering virker mere som en formel afslutning end en overraskende udvikling.

ICQ’s lukning markerer ikke kun enden på en æra for tjenesten selv, men også slutningen på en vigtig periode i historien om online kommunikation. Fra de tidlige dage med “Uh oh!” notifikationen, der blev et kulturelt ikon for en generation, til appens stille forsvinden fra de største app-butikker, reflekterer ICQ’s historie den hurtige udvikling og det skiftende landskab i den digitale verden.

Som vi ser tilbage på ICQ’s historie, mindes vi om de store teknologiske skift, og hvordan tidlige pionerer inden for digital kommunikation har formet de tjenester, vi tager for givet i dag. ICQ’s endelige lukning er et vink med en vognstang om, hvor hurtigt digitale tjenester kan stige og falde, efterhånden som teknologiske og markedsmæssige kræfter ændrer sig.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.