Forside * Nyheder

MacBook med foldbar skærm kan komme allerede om to år

-
Et af designeren Antonio De Rosas bud på, hvordan  en MacBook med foldbar skærm kunne se ud (Mock-up design: Antonio De Rosa / ADR Studio)

Ifølge normalt troværdige kilder vil Apple lancere en MacBook med en foldbar 20-tommer skærm og M5-processor i 2026. Det kommer oven i rygter om foldbare iPhones og iPads.

Den normalt ret troværdige Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, der er kendt for sin indsigt i Apples produktions-økosystem, forventer at Apple vil lancere en foldbar MacBook med en 20-tommer skærm i 2026.

Nu er alle MacBooks jo naturligvis foldbare i og med at de er klap-sammen-laptops. Men her er der altså tale om en maskine á la ASUS’ ZenBook Duo, bortset fra at der ikke er tale om to skærme, men en store, 20-tommers skærm, der foldes på midten. Lenovos ThinkPad X1 Fold kan ses som en mindre version af konceptet.

Annonce:

Udover den 20-tommer model overvejer Apple også en foldbar MacBook med en 18,8-tommer skærm, ifølge Kuo. Når de er foldet sammen, vil 20-tommer modellen ligne en 14- til 15-tommers MacBook, mens 18,8-tommer modellen vil ligne en 13- til 14-tommers MacBook.

Apple arbejder angiveligt direkte sammen med LG Display for at sikre, at selve folden på skærmen er så glat og umærkelig som muligt. Kuo har også nævnt, at den foldbare MacBook vil få Apples kommende M5-processor, der følger op på den M4-chip, som firmaet netop har annonceret. Produktion forventes at starte så tidligt som i slutningen af ​​næste år.

Fremskyndet lancering

Kuo har tidligere sagt at en sådan MacBook ville dukke op i 2027, men efter at have modtaget yderligere information fra sine kilder, mener han altså nu, at den allerede kommer om to år.

Et af designeren Antonio De Rosas bud på en MacBook med foldbar skærm (Mock-up design: Antonio De Rosa / ADR Studio)

Kuos spådom understøttes af, at det langt fra er første gang, vi hører om sådan en maskine. I 2022 rapporterede den anerkendte produktionsmiljø-analytiker Ross Young om Apples planer om en foldbar MacBook med en 20-tommer skærm. Siden har en anden sædvanligvis troværdig Apple-spåmand, Bloombergs Mark Gurman, meldt ud at denne hybride iPad/MacBook ville have to skærme uden et fysisk tastatur eller en trackpad.

Dertil kommer det koreanske elektronikbranche-medie The Elec, der har afsløret en potentielt tidsplan for Apples arbejde med foldbare enheder. De rapporterede, at Apple sandsynligvis ville begynde at arbejde på foldbare enheder efter at have lanceret en iPad eller MacBook med en OLED-skærm. Som bekendt har iPad Pro netop fået OLED ombord.

Også foldbare iPhones og iPads på vej

Den foldbare MacBook er ikke den eneste foldbare enhed, som Apple arbejder på. I februar 2023 rapporterede The Information, at Apple stadig arbejder på mindst to foldbare iPhone-prototyper, der lukkes vandret.

Et af designeren Antonio De Rosas bud på en MacBook med foldbar skærm (Mock-up design: Antonio De Rosa / ADR Studio)

Derudover går der rygter om, at Apple udvikler på en foldbar iPad. Mark Gurman har dog nævnt, at denne stadig er på et tidligt udviklingsstadie. Apple fokuserer angiveligt generelt på at eliminere den slags synlige folder som man f.eks. stadig finder på Samsungs foldbare smartphones.

Selv med så mange forskellige kilder, der rapporterer om det samme, er det værd at huske, at Apple er villig til selv i sidste øjeblik at droppe produkter, de ikke mener er klar til markedet. Så om vi rent faktisk ser en foldbar MacBook på et tidspunkt ved vi kun, når den officielt annonceres.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.