Forside * Featured

TEST: Motorola Edge 50 Pro – Android 14 til under 5.000,-

-

Vi har testet det midterste flagskib fra Motorola, der kommer med Snapdragon 7 gen 3 og en lækker 6,7” pOLED skærm.

Motorola er klar med Edge 50 Pro, der er et mid-range flagskib som kommer med Snapdragon 7 gen 3, en god 6,7” pOLED skærm, 12GB RAM og 512GB lagerplads. Selvom det ikke er specifikationer fra den øverste hylde, så er der rigeligt med ydelse for de fleste.

Recordere.dk har testet den nye mobil, og her er hvad jeg synes.

Annonce:

 

Udpakning og design

Motorola Edge 50 Pro kommer i en lille æske, der udover telefonen indeholder et cover, en 125W “Turbopower” oplader, et USB-C opladningskabel og en SIM-pin.

Modellen kommer i flere forskellige farver: Black Beauty (Vegan Leather) Luxe Lavender (Vegan Leather) og Vanilla Cream (Vegan Leather). Modellen vi testede var Luxe Lavender, der er sådan en blå-lilla farve, og selvom de kalder det vegan leather, er det gummi jeg tænker på når jeg har den i hånden, men den ligger til gengæld godt og fast, da den på ingen måde føles glat, også selvom man ikke bruger det medfølgende cover.

Telefonens design minder meget om noget vi har set fra Samsung, og det er absolut ikke en dårlig ting. På højre side finder man alle knapper til lydstyrke og stand-by, og i bunden finder man et USB-C stik og SIM-skuffen.

På forsiden finder man en 6,7” skærm med buet kant. Skærmen er i 20:9 format, så den er meget aflang, men til gengæld er den meget let at holde.

Du får også stereo-lyd med to højttalere og mulighed for Dolby Atmos, også selvom det ikke lyder som en tur i biografen, har højttalerne god lyd.

Motorola Edge 50 Pro måler 161.23 x 72.4 x 8.19mm og vejer 186gr., og så kommer den med en IP68 beskyttelse, der gør du kan tabe telefonen i vand, og stadig bruge den bagefter.

Designet er godkendt.

 

6,7” pOLED skærm med buet kant (edge)

Motorola Edge 50 Pro kommer som skrevet med en 6.7″ Super HD (1220p) skærm med 2.812 x 1.220 opløsning (447ppi). Og er nok telefonenens bedste feature. Den står kniv skarp og kan booste op til 2.000 hits, så der er rigeligt med lysstyrke også selvom du bruge den udenfor.

Skærmen understøtter også HDR10+ 10 bit, og så har den en 144Hz opdateringshastighed og 360Hz touch i game-mode.

Skærmen er som skrevet buet, og da den er så aflang som den er, er det faktisk noget man bemærker når man f.eks. læser nyheder på webbrowser. Jeg er ikke den store fan af kantede skærme, men er man til det, så vil man være begejstret for Edge. For pOLED skærmen står kniv skarp.

Vær også opmærksom på, at fordi skærmen er i 20:9 formatet, vil der være sort kant på både højre side når du ser 16:9 videoer, og det er ret meget plads der ikke bruges.

I skærmen er indbygget en fingeraftrykslæser der fungerer rigtigt godt.

 

Ydelse – Snapdragon 7 Gen 3 chipset – Nok for de fleste

Motorola Edge 50 Pro kommer med Snapdragon 7 Gen 3 chipset, og selvom det ikke er nyeste chipset fra Snapdragon, så er der rigeligt med kraft for de fleste

På Geekbench 6 scorer den 1.126 på Single-Core og 3.119 på Multi-Core. På OpenCL der tester den indbyggede GPU scorer den 3.521.

Motorola Edge 50 Pro kommer med 12GB LPDDR4X hukommelse og 512GB UFS 2.2 lagerplads.

Apps og video fungerer ganske godt med det chipset, dog oplevede jeg hakken med den medfølgende kamera-app. Det tror jeg dog mere er kamera-app’en end det er chipsettet.

 

Lynhurtig opladning på 125W og 4.500 mAh batteri

Sammen med Motorola Edge 50 Pro får du en 125W TurboPower oplader, som gør du kan oplade din telefon til en normal dags forbrug på 6 minutter. Men det kræver du bruger den medfølgende oplader. Du kan også lade den helt op på omkring 20 minutter.

Oven i det får du op til 50W trådløs opladning med Motorolas egen TurboPower 50W oplader. Du kan naturligvis også bruge almindelige Qi opladere med normal opladningshastighed.

Batteriet på Motorola Edge 50 Pro er på 4.500 mAh, og det er mere end rigeligt til at få dig igennem en hel dag. Jeg havde på ingen tidspunkt problemer med at komme igennem en dag. Det skal dog siges at jeg aldrig ser video eller spiller over længere perioder. Men gør man det, så er den lynhurtige opladning klart en fordel.

 

5G og dual-SIM, eSIM , WiFi 6E og Bluetooth 5.4

Motorola Edge 50 Pro kommer med 5G, og Dual-SIM, så du kan køre to forskellige mobilnumre på samme telefon. Der er også eSIM, så du kan bruge det hvis du ønsker det. Jeg har ikke kunne finde info om hvilke danske udbydere der er understøttet.

På trådløst netværk er der understøttelse for 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4 GHz | 5 GHz | 6GHz. Og så kan du bruge telefonen som et WiFi 6W hotspot.

På USB-C siden understøttes USB 3.1 og DisplayPort 1.4. Og så får du Bluetooth 5.4, så du er godt dækket ind på både kablede og trådløse

Vi har testet med TDC’s 5G net, og den har haft godt signal hele tiden. 

 

Android 14 og HELLO UX brugerflade

Motorola Edge 50 Pro kommer med Android 14 og deres egen HELLO UX brugerflade. Den fungerer ganske godt, og er meget tæt på en meget ren Android oplevelse.

Desværre er Motorola ikke på par med mange andre Android smartphone udbydere, og tilbyder kun 3 major software opdateringer og 4 års sikkerhedsopdateringer som er langt fra de 5-7 år andre tilbyder.

Kamera – app ikke på par, og billeder vil for meget

Motorola Edge 50 Pro kommer med tre objektiver på bagsiden. Et 50MP main kamera, et 13MP ultra-wide og et 10MP telephoto, og på forsiden er der et 50MP selfie kamera.

Og kameraerne fejler ikke noget, men det gør softwaren til gengæld. App’en vil simpelthen for meget hele tiden. Den overmaler billedet med overdrevne farver og selv en selfie af mit ansigt får en behandling der gør at alt virker overdrevet eksponeret. I portrait mode får man nærmest sådan eh halo rundt om ansigtet. Det kan sagtens tage gode billeder, men ofte så får billedet lige lidt “efter kærlighed”, der overmaler billedet.

 

Oven i det så hakker kamera appen, både i video og når du skifter mellem de forskellige zooms. Det er virkeligt et område hvor Motorola er nødt til at komme med en firmware opdatering, og gør de det, så ryger karakteren straks op med en ekstra stjerne.

Et andet virkeligt irriterende problem er at man med sin venstre hånds fingre kan komme til at rammer ydersiden af skærmen og så vil den ikke tage billeder, fordi den registrerer et touch, som gør man ikke kan bruge kamera knappen til at tage billedet.

Nedenfor er der en række eksempler på billeder taget med Motorola Edge 50 Pro.

 

Konklusion – Go smartphone men ikke pro smartphone

Motorola Edge 50 Pro er faktisk en ret god smartphone når man lige ser bort fra de ting jeg har påpeget omkring kameraet, og det er bare sådan i min optik at udover batteritid og ydelse, så er kameraet det vigtigste i en smartphone.

Og når nu både ydelse, batteritid er virkeligt godt, så er det trælst at Motorola Edge 50 Pro kameraet skuffer. Da det helt klart er et software problem, så håber jeg Motorola læser med her, og hurtigt får en opdatering ud, der løser det problem.

Jeg lander på 3 stjerner, og det er udelukkende kameraet og de kun 4 års opdateringer der trækker ned. Fikser Motorola kamera app problemerne i en opdatering, så får de straks en stjerne mere.

 

Pris og levering

Motorola Edge 50 Pro kan købes flere steder til omkring 5.000,-. Man kan se bedste dagspris her.

Motorola Edge 50 Pro

6
Samlet vurdering 6.0

Plus

  • Virkelig god skærm
  • Lynhurtig opladning
  • Godt design
  • God telefon til prisen

Minus

  • Kamera app
  • Kun 4 års opdateringer
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.