Forside * Featured

Ny trailer for Star Wars-serien ’The Acolyte’

-
(Foto: Lucasfilm/Disney)

Der er nu under en måned til den tilsyneladende dystre serie med helt nye og ukendte karakterer får premiere.

Om en måneds tid skrives der Star Wars-historie, når ’The Acolyte’ får premiere på Disney+.  sker 4. juni i Lucasfilms og Disneys hjemland, men formentlig på grund af tidsforskellen er den danske premiere sat til 5. juni.

Man skal altså ikke lade sig forvirre af datoen, der kommer i slutningen af den spritnye trailer for serien, der landede i går. Det var naturligvis i anledning af den årlige Star Wars-dag (”May the 4th Be With You”), at traileren så dagens lys.

Annonce:

Når ’The Acolyte’ er historisk i Star Wars-sammenhæng er det af flere årsager. For eksempel er ’The Acolyte’ den første live action-serie, der foregår i den periode af galaksens historie, der kaldes ’The High Republic’.

(Foto: Disney/Lucasfilm)

Denne periode ligger cirka 200 år før begivenhederne i ’Episode I: The Phantom Menace’ og resten af Skywalker-sagaen, der som bekendt har været i centrum for Star Wars-universet på film og TV siden begyndelsen i 1977.

Helt nye karakterer

Det er altså 47 års Star Wars-historie, der nu brydes med. Indtil videre er alle live-action-film og -serier i Star Wars-universet foregået i en periode, der strækker sig over 67 år, og som begynder med ’Episode I: The Phantom Menace’ i 32 BBY (Before Battle of Yavin) og slutter med ’Episode IX: The Rise of Skywalker’ i 35 ABY (After Battle of Yavin).

The High Republic-perioden er allerede blevet udforsket i adskillige bøger, tegneserier og en enkelt tegnefilms-serie rettet mod yngre børn, ’Young Jedi Adventures’. Men ’The Acolyte’ er altså den første storsatsning fra Lucasfilm, der portrætterer denne tidlige periode i galaksens historie.

Dermed bliver der også primært tale om helt nye karakterer, vi ikke har set før (Yoda er dog i live på dette tidspunkt, så han kan muligvis dukke op.) The High Republic-æraen er, som navnet antyder, en relativ fredelig periode, hvor galaksen kendetegnes af fordragelighed og fremgang. Det sidste sikres af den på dette tidspunkt velfungerende og effektive Jedi-orden.

’Tales of the Empire’

Men, som vi ved fra Skywalker-sagaen, varer det ikke ved. Og selv om vi ikke kender den præcise handling endnu, gætter mange på, at ’The Acolyte’ kommer til at vise os den spæde begyndelse til enden på den gamle republik, der som bekendt falder, når Senator Palpatine får diktator-beføjelser og bliver til Kejser Palpatine i ’Episode III: Revenge of the Sith’.

Har vi med en ny Sith-karakter at gøre her?(Foto: Lucasfilm/Disney)

Hvis du i øvrigt nogensinde har undret dig over, hvad ’hævnen’ i titlen på sidstnævnte hentyder til, så gætter visse teorier på, at der hentydes til Jedi’ernes nedkæmpen af tidlige Sith-lords længe før Skywalker-sagaen. Det kan være det, vi ser begyndelsen til i ’The Acolyte’, for det ser nemlig ud som om, der dukker en Sith op i den nye trailer. Og det ser ud som om, ingen rigtig ved, hvad en Sith er på det tidspunkt.

Hvis du ikke kan vente til 5. juni med at få dit Star Wars-fix, benyttede Lucasfilm også Star Wars-dagen til en anden premiere. Det er den anden serie af korte tegnefilmsafsnit under overskriften ’Tales…’, der med korte historier fylder ekstra på og lukker huller i (indtil videre) Skywalker-sagaen.

Morgan Elsbeth i ‘Ahsoka’ og i animeret form fra ‘Tales of the Empire’ (Foto: Lucasfilm/Disney/Moon-Tzupak)

Vi har for eksempel tidligere set serien ’Tales of the Jedi’, hvor man blandt andet kan se, hvad der skete med Yaddle, den eneste anden karakter i Star Wars-universet, der er af samme væsens-art som Yoda indtil Grogu dukker op i ’The Mandalorian’. Hun kunne ses som medlem af Jedi-rådet i Episode I, men hun var væk i Episode II.

I den nye serie, ’Tales of the Empire’ fokuseres der som titlen antyder på imperielle karakterer. For eksempel lærer man meget mere om Morgan Elsbeth, den stærke Nightsister-heks, der første gang kunne ses i afsnit 13 af ’The Mandalorian’, og som siden spillede en central rolle i ’Ahsoka’. Man ser for eksempel hendes første møde med Admiral Thrawn, der som vanligt spilles af Lars Mikkelsen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.