Forside * Nyheder

Biografkæde begynder at distribuere film

-
Vue i Odense. Foto: recordere.dk

Hollywood-strejker har presset den europæiske biografkæde Vue til selv at distribuere film

Vue, som er Europas største biografkæde i privat eje, har lanceret en distributørenhed i Storbritannien på grund af økonomisk pres fra Hollywood-strejkerne, rapporterer Financial Times.

Det nyoprettede selskabs formål er at frigive en serie af film, inklusive britiske og internationale titler, til visning i både egne og konkurrerende biografer.

Annonce:

”På grund af strejkerne i Hollywood har vi i år et problem med lavt udbud. Som konsekvens mente vi, at det var en opportun tid til at bringe vores egne film ud,” siger adm. direktør i Vue, Tim Richars, til Financial Times. Det skriver MediaWatch

Vue driver 220 biografer fordelt over otte lande, herunder Danmark, Storbritannien, Irland, Tyskland og Italien. Deres første projekt i filmdistribution er den italienske film ‘There’s Still Tomorrow’.

Vue følger i fodsporene på den amerikanske biografkæde AMC, som har udvidet sine distributionstiltag efter succeser med blandt andet en koncertfilm med Taylor Swift.

Den danske biograf- og distributørkæde Nordisk Film oplever ligeledes udfordringer som følge af strejkerne i Hollywood, ifølge administrerende direktør Allan Mathson Hansson, som udtalte sig i forbindelse med fremlæggelsen af årsregnskabet for 2023. Strejkerne var en væsentlig årsag til direktørens dystre forventninger til årets billetsalg.

Strejkerne i Hollywood fandt sted sidste år, hvor amerikanske manuskriptforfattere og skuespillere krævede bedre betingelser, herunder højere mindsteløn og beskyttelse af ophavsret i forbindelse med anvendelse af kunstig intelligens i filmbranchen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.