Forside * Featured

Tidal Dropper MQA og 360 Reality Audio og satser på FLAC og Atmos

-

Fra og med den 24. juli 2024 vil Tidal ikke længere tilbyde musik i MQA- eller 360 Reality Audio-formater. Denne ændring er et betydeligt skifte i streamingtjenestens lydformatstrategi, og det er vigtigt for brugere at forstå, hvad det betyder for deres musikoplevelse og samlinger.

Tidal har valgt FLAC som det fremtidige format for stereolyd. FLAC, som er et open source-format, tillader kunstnere at levere musik i høj kvalitet direkte til Tidal uden behov for en tredjepart.

Annonce:

Dette gør det lettere for musik-fans at opleve deres yndlingsmusik i den bedste mulige lydkvalitet på alle deres enheder. Overgangen til FLAC sikrer, at musikelskere kan fortsætte med at nyde en uovertruffen lydoplevelse.

Når det kommer til immersiv lyd, har Tidal besluttet at satse på Dolby Atmos. Valget er drevet af det brede udvalg af kompatible enheder, den store tilgængelighed af kataloger og kunstneres villighed til at adoptere formatet. Gennem et fortsat partnerskab med Dolby giver Tidal kunstnere mulighed for at udvide deres lydvision og skabe unikke oplevelser for deres fans.

Hvad betyder ændringerne for brugerne?

For brugere, der har samlinger med MQA- eller 360 Reality Audio-indhold, vil disse ændringer have direkte indflydelse. MQA-tracks og -album vil automatisk blive erstattet af den højeste kvalitet FLAC-version, som er tilgængelig på Tidal. Hvis brugerne har downloadet MQA-indhold til offline brug, skal de opdatere deres Tidal-app efter den 24. juli og downloade de nye FLAC-versioner.

For 360 Reality Audio-indhold vil tracks og albummer blive utilgængelige for streaming, hvilket vil blive synligt ved, at de vises som grånet i brugerens samling og playlister. Dette betyder, at fans af 360 Reality Audio skal finde alternative versioner af deres yndlingsmusik.

Tidal har lige nu ingen planer om yderligere ændringer i deres lydformattilbud. Tidal arbejder aktivt på at sikre, at alle eksisterende MQA-tracks bliver erstattet med FLAC-versioner så hurtigt som muligt.

Dette tiltag må lægge yderligere pres på Spotify der stadig ikke har lanceret deres HiFi version af deres musik-streaming. En ting de snart har lovet i mange år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.