Forside * Nyheder

Maj satte rekord i negative elpriser

-
Foto: Shutterstock.com

Det gode solskinsvejr har givet de danske elkunder god grund til at smile i maj. I løbet af måneden har der nemlig været henholdsvis 75 og 59 timer i Vest- og Østdanmark med negative elpriser.

Det gode solskinsvejr har givet danske elkunder god grund til at smile i maj måned. I løbet af måneden har der været henholdsvis 75 og 59 timer i Vest- og Østdanmark med negative elpriser. Dette betyder, at der samlet set for de to elprisområder har været i alt 134 timer, hvor elkunderne faktisk har fået penge for at bruge strøm. Det er ny rekord.

Mads Brøgger, direktør for Norlys’ energiforretning, udtaler: “Vi ved, at mange af vores kunder følger elpriserne tæt, og udviklingen i maj understreger da også, at der kan være rigtig god grund til at gøre det. Det er både godt for pengepungen og den grønne omstilling, hvis man planlægger sit forbrug til de timer, hvor der er meget sol og vind, og elprisen dermed er lav.”

Annonce:

 

Solenergi (foto: Mrganso, Pixabay)

Solskinsvejr og Forårsvarme Bag Rekorden

For at finde den hidtidige månedsrekord skal vi tilbage til oktober sidste år, hvor der var 125 timer med negative elpriser. Majs rekord kan i høj grad tilskrives det flotte forårsvejr. Der kommer nemlig mere og mere vind- og solenergi i energisystemet, og det danske elnet er blevet bedre forbundet til de europæiske elnet, især Tyskland og Holland, der har udbygget solenergi betydeligt i de seneste år.

Mads Brøgger forklarer: “Det kommer os til gode, når vi har haft så mange solskinstimer, som tilfældet er i maj. Samtidig har elforbruget ligget lavt i maj, fordi der har været varmt nok til, at vi ikke har brugt strøm til opvarmning, men heller ikke så varmt, at vi har skullet bruge nedkøling. Så der har på mange måder været et ’sweet spot’ her i maj.”

Fortsat Tendens i Juni

Tendensen med negative elpriser fortsætter ind i juni. I både Vest- og Østdanmark var der søndag flere timer med negative elpriser. Dog skal man huske, at ud over den rene elpris kommer der også statslig elafgift, eltarif til statslige Energinet, abonnementer, spottillæg, moms og nettarif til det lokale elnetselskab. Disse tariffer kan svinge fra time til time afhængig af den enkelte selskabs tarifmodel. Det gør at forbrugerne stadig skal til lommerne selvom elprisen er negativ.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.