Forside * Featured

Ny ‘Alien: Romulus’-trailer vender tilbage til rødderne

-
(Foto: Disney/20th Century Studios)

Det ser ikke ud som om, den kommende film i Alien-serien udvider dens univers ret meget. Til gengæld er der nok mere af det, fans elsker ved serien.

Fans af Alien-serien går enten og glæder sig eller frygter det værste i disse dage. Der har mildest talt været delte meninger om de film i Alien-universet, der har haft premiere i det sidste kvarte århundrede. Den sidste film med hovedfiguren Ellen Ripley var Jean-Pierre Jeunets ’Alien:Resurrection’, der var noget aparte i forhold til resten af serien.

Dertil kom to ’Alien vs. Predator’-film, der ikke rigtig fæstnede sig i fanbasen. Og siden vendte Ridley Scott så endelig tilbage til Alien-universet med de to prequels ’Prometheus’ og ’Alien: Covenant’, der har delt vandene blandt fans.

Annonce:

Det blev derfor modtaget med forsigtig begejstring, da en ny film i Alien-universet blev annonceret, med Fede Alvarez (manden bag ’Don’t Breathe’ og den seneste version af ’Evil Dead’ i instruktørstolen og Ridley Scott som producer. ’Alien: Romulus’ får premiere til august og er angiveligt en tilbagevenden til seriens rødder i form af dens fokus på ekstrem uhygge og gys.

Ridley Scott er selv meget begejstret for Alvarez’ film, som ifølge Scott kører med både højt tempo og høj puls hos tilskueren. Indtil videre har fans dog måtte nøjes med en teaser-trailer, der blev sluppet ud i marts. I dag har den fulde trailer imidlertid fået premiere, og den ser ud til at bekræfte, at ’Alien: Romulus’ vender tilbage til originalens koncept, men i 2024-klæder.

Facehuggers, chestbursters og xenomorphs

’Alien: Romulus’ finder sted mellem ’Alien’ og ’Aliens’, altså under Ellen Ripleys hypersøvn-lur på 57 år. Den nye film fokuserer på en gruppe unge rumkolonister, der opdager en forladt rumstation og uforvarende vækker de mest frygtelige væsener i universet.

Unge Cailee Spaeny, som vi sidst så i ’Civil War’, spiller hovedrollen som Rain Carradine, mens andre navne på rollelisten inkluderer Isabela Merced som Kay og David Jonsson som Andy. De slutter sig til Archie Renaux, Spike Fearn og Aileen Wu, som henholdsvis spiller Tyler, Bjorn og Navarro.

Fans af serien vil finde masser af visuelle referencer til de to første film i traileren til ’Alien: Romulus’, samt et gensyn med de ikoniske facehuggers, chestbursters og xenomorphs, som vi kender dem – men som har været lidt fraværende i de senere film i universet. Filmen får dansk premiere 15. august.

Oven i alt dette kan Alien-fans også glæde sig til en TV-serie i Alien-universet skabt af Noah Hawley, som tidligere har stået bag bl.a. successerien ’Fargo’. Den kommer dog først til næste år.

Den første officielle plakat for ‘Alien: Romulus’ (Foto: Disney/20th Century Studios)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.